Elokapina tukki sisäänkäynnin Fortumin pääkonttorilla Espoossa

Elokapina osoitti mieltään Fortumin pääkonttorilla Espoon Keilaniemessä.

Elokapina osoittaa mieltään Fortumin pääkonttorilla Espoon Keilaniemessä ja estää Fortumin työntekijöiden kulkemisen pääsisäänkäynnin kautta-

10.5. 10:35

Elokapina osoitti mieltään Fortumin pääkonttorilla Espoon Keilaniemessä tiistaina. Mielenosoittajat tukkivat pääkonttorin sisäänkäynnin työntekijöiltä. Osa mielenosoittajista oli sisällä pääkonttorin sisäänkäynnin tuulikaapissa, suurin osa sen ulkopuolella.

Paikalla olleen HS:n toimittajan Milla Palkoahon mukaan noin 40-60 mielenosoittajaa oli rakennuksen edessä. Sisätiloissa mielenosoittajia oli noin 15. Länsi-Uudenmaan poliisi arvioi mielenosoittajien määräksi noin 70.

Mielenosoittajat vaativat Fortumia ja muita valtionomisteisia energiayhtiöitä irtautumaan Venäjän fossiilisesta energiasta. Fortumilla on merkittäviä liiketoimia Venäjällä.

Elokapinan mielenosoitukseen osallistuu noin 55-65 mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat estivät Fortumin työntekijöiden kulkemisen pääsisäänkäynnin kautta, joten työntekijät ovat käyttäneet sivuovea.

Poliisit neuvottelivat rauhassa mielenosoittajien kanssa ja paikalla oli muutenkin rauhallinen tunnelma.

Poliisi tiedotti mielenosoituksen päättyneen puoli 12 jälkeen aamupäivällä.

Oikaisu 10. toukokuuta kello 10.50: Toimittaja Milla Palkoahon mukaan paikalla oli kaikkiaan noin 55-65 mielenosoittajaa, ei noin 40 kuten jutussa aluksi virheellisesti väitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat