Helsinki aloittaa neljännet koronarokotukset erityisryhmille

Neljänsiä rokotuksia ei toistaiseksi anneta, jos on saanut kolme rokotusta ja sairastanut koronan.

Helsinki alkaa antaa neljänsiä koronarokotuksia nyt myös yli 65-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

10.5. 10:44

Helsingissä aloitetaan neljännet koronarokotukset nyt myös yli 65-vuotiaille, jotka tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen.

Neljännen rokotusannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

”Neljäs annos on tehosterokote, jonka avulla parannetaan nyt nimenomaan monisairaiden ja hauraiden iäkkäiden suojaa koronavirustautia vastaan”, Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa tiedotteessa.

Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos ikääntynyt on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mrna-rokote. Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Rokotteen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteillä, joiden sijainnit ja aukiolot ovat Internetissä osoitteessa hel.fi/rokotukseen. Loppuviikosta rokotusajan voi myös varata verkko-osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300 arkisin 8-16.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat