Poliisin videolle tallentui vaarallinen takaa-ajo: Mies kaahasi Espoossa yli kahtasataa

Autoilija ohitteli muuta liikennettä vuoroin vasemmalta ja oikealta sekä ajoi myös vastaantulevien kaistalla.

10.5. 16:11

Mies kaahasi vesisateessa poliisia karkuun pitkin pääkaupunkiseudun valtaväyliä syyskuussa vuonna 2020.

Nopeus kasvoi ajoittain selvästi yli 200 kilometriin tunnissa, eikä syytetty kaihtanut mitään keinoja päästäkseen pakoon. Hän ohitti muita autoilijoita välittämättä liikennesäännöistä ja yritti jatkaa pakoaan myös sen jälkeen kun oli ajanut poliisin piikkimattoon.

Mies tuomittiin käräjäoikeudessa yhdyskuntapalvelukseen liikenteen törkeästä vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, ajokortitta ajosta ja huumausainerikoksesta.

Vaaralliset tapahtumat saivat alkunsa kun kun vuonna 1997 syntynyt mies ajoi toisen miehen omistamalla autolla Turunväylää Lohjalta etelään. Yhteensä matkaa kertyi vajaat sata kilometriä.

Tapahtumahetkellä 22-vuotias mies oli amfetamiinin, kokaiinin, kannabiksen ja alpratsolaamin vaikutuksen alaisena.

Syyttäjän mukaan mies ajoi muun muassa Lohjan Karnaisten tunneliosuudella 172 kilometrin tuntinopeudella. Alueen nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Tunnelin jälkeen vauhti kiihtyi 227 tuntinopeuteen.

Tämän jälkeen hän jatkoi Turunväylää vähintään 220 kilometrin tuntinopeudella. Ainakin yksi henkilöauto joutui väistämään pientareelle asti.

Syyttäjän mukaan kuljettaja ei välittänyt poliisin pysäytysmerkeistä ja -käskyistä, vaan jatkoi hurjastelua Kehä III:lle saakka. Hän ohitteli muuta liikennettä vuoroin oikealta ja vasemmalta, eikä pysähtynyt punaisiin valoihin tai edes poliisin piikkimattoon.

Välillä hän ajoi täysin vastaantulevien kaistalla. Kuminpalasia lenteli ympäriinsä, kun kuski jatkoi pakenemistaan toisen piikkimaton jälkeen puhjenneilla renkailla. Lopulta auton vasen rengas oli irrota, eikä auto ollut enää kuljettajan hallinnassa.

Tässä vaiheessa poliisi pysäytti kaahailijan kiilaamalla.

Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja. Kuljettaja myönsi tapahtuneen.

Mies määrättiin kuuden kuukauden vankeuteen, mutta hänen omasta toiveestaan vankeusrangaistus vaihdettiin 180 tuntiin yhdyskuntapalvelua.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat