Poliisi epäilee: Mies ei halunnut lasta ja yritti väkivalloin keskeyttää naisen raskauden

Naisen raskaus ei keskeytynyt ja hän pääsi kotiin parin sairaalapäivän jälkeen.

10.5. 14:09

Helsingin poliisi epäilee miehen yrittäneen keskeyttää lastaan odottaneen naisen raskaus väkivalloin Helsingin Siltamäessä. 34-vuotias mies tunkeutui kaksi vuotta nuoremman naisen kotiin ja yritti väkivalloin keskeyttää naisen raskauden.

Nainen odotti miehen lasta, mutta heidän suhteensa oli päättynyt jo aikaisemmin. Mies oli jo aiemmin tehnyt selväksi, että hän ei halua yhteistä lasta vaan haluaa, että naisen raskaus keskeytetään.

Viime viikon keskiviikkona 4. toukokuuta nainen oli aamulla lähdössä töihin. Mies oli ollut naisen kodin lähellä Siltamäessä odottamassa ja tunkeutui naisen kotiin sisälle.

Asunnon sisällä mies yritti apuvälineiden kanssa keskeyttää naisen raskauden ja yritti tappaa naisen.

Väkivaltatilanne rauhoittui noin tunnin jälkeen ja nainen pystyi soittamaan hätäkeskukseen. Mies oli poistunut asunnosta, mutta poliisi otti hänet pian kiinni.

Naisen raskaus ei keskeytynyt väkivallasta huolimatta. Hän oli muutaman päivän sairaalahoidossa.

Poliisi epäilee miestä neljästä rikoksesta: törkeästä laittomasta raskauden keskeytyksestä, tapon yrityksestä, pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Törkeä laiton raskauden keskeytys on rikosnimikkeenä erittäin harvinainen. Maksimirangaistus siitä on neljä vuotta vankeutta.

”Keskustelimme vanhempienkin päällystöihmisten kanssa, eikä kukaan muistanut, että Helsingin poliisilaitoksella olisi aiemmin tutkittu törkeää laitonta raskauden keskeytystä”, tutkinnanjohtajana oleva rikosylikomisario Ritva Elomaa kertoo.

Rikoksen törkeä tekomuoto tulee Elomaan mukaan siitä, että joku toinen henkilö yrittää vastoin raskaana olevan naisen tahtoa keskeyttää tämän raskauden.

Jo yritys törkeään laittomaan raskauden keskeytykseen on rikoslain mukaan rangaistavaa.

”Nyt näyttää siltä ja toivottavasti näin jatkuukin, että teko jäi yritykseksi.”

Mies pidätettiin jo tekopäivänä. Helsingin käräjäoikeus vangitsi hänet lauantaina 7. toukokuuta ja mies on nyt tutkintavankeudessa. Syytteiden noston määräaika on 15. kesäkuuta.

Asiasta kertoi ensin Yle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat