Britannian pääministeri Boris Johnson saapunee Helsingin ydinkeskustaan iltapäivällä

Britannian pääministerin Boris Johnsonin odotetaan saapuvan Helsingin keskustaan keskiviikkona iltapäivällä.

Britannian pääministeri Boris Johnson vierailee Ruotsissa ja Suomessa keskiviikkona.

11.5. 10:01 | Päivitetty 11.5. 15:46

Britannian pääministerin Boris Johnsonin odotetaan saapuvan Helsingin keskustaan keskiviikkona iltapäivällä.

Johnsonin lisäksi Helsingissä vierailee keskiviikkona Viron presidentti Alar Karis. Molemmat tapaavat tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Molemmat vierailijat kulkevat autoissa poliisisaattueessa Helsingin ydinkeskustassa iltapäivän ja illan aikana. Eli ainakin Mannerheimintiellä ja Esplanadilla saattueet kulkevat. Poliisi ohjaa liikennettä.

Viron presidentin saattue kulkee Helsingin ydinkeskustassa kahden aikaan iltapäivällä. Pääministeri Boris Johnson tulee Helsinkiin muutamia tunteja myöhemmin.

Johnsonin ainoa vierailukohde on Presidentinlinna, jossa hän keskustelee presidentti Niinistön kanssa Ukrainasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta. Niinistö ja Johnson pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Presidentinlinnassa noin kello 19.25.

Johnson poistuu Helsingin keskustasta noin iltakymmenen aikoihin.

Ylikomisario Jari Kaikon mukaan järjestelyt ovat aika tavanomaisia. Koska kyseessä ovat työvierailut, ei tapahtumiin sisälly sen kummempia seremonioita.

”Ydinkeskustan alueella on vain hyvin vähäisiä liikennehäiriöitä. Ja liikenne pysäytetään vain hyvin lyhytaikaisesti risteyksissä. Mitään katuosuuksia ei esimerkiksi suljeta”, Kaikko kertoo.

Jos joku kaupunkilainen haluaa nähdä vilahduksen Boris Johnsonista, poliisi ei turvallisuuden takia kerro aivan tarkkoja aikoja, milloin pääministeri missäkin kulkee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat