Helsinki järjestää arvonnan omakotitonteista – Hakijoille on yksi ehto

Tontit tulevat hakuun viimeistään kesäkuussa.

11.5. 13:15

Helsingin kaupunki suunnittelee vuokralle tarjottavien omakotitalotonttien arvontaa. Arvonnassa on yksi ehto: perheessä tulisi olla vähintään yksi alle 16-vuotias lapsi. Tonttien varaajat valitaan arpomalla.

72 omakotitalotonttia vuokrataan omatoimiseen rakentamiseen tänä vuonna. Tontit sijaitsevat Alppikylässä, Kivikossa, Kontulassa, Kurkimäessä, Malmilla, Mellunmäessä, Siltamäessä ja Tapulikaupungissa.

Alustavan aikataulun mukaan tontit ilmoitettaisiin haettaviksi touko–kesäkuussa 2022. Hakuaikaa on noin syyskuun puoliväliin asti.

Arvonnassa ovat ensisijalla hakijat, joille ei ole aiemmin vuokrattu pitkäaikaista tonttia. Jatkossa on tarkoitus, ettei vuokralaisen ole mahdollista saada suoraan kaupungilta omakotitalotonttia kahdessa peräkkäisessä haussa.

Tarkoitus on järjestää tarvittava määrä valintatilaisuuksia, jotta tonttien valinta nopeutuu aiemmin käytetystä valintalistojen lähettämistavasta.

Haettaviksi suunnitellut tontit ovat yhden perheen eli omakotitalotontteja. Tonttien pinta-alat vaihtelevat 250– 625 neliön välillä ja rakennusoikeudet ovat 140 – 210 kerrosneliötä.

Vuokra-ajan päättymispäiväksi määritellään vuosi 2075, 2080 tai 2085 riippuen viereisten tonttien vuokrasopimuksista.

Kaupunki ottaa käyttöön tontinvarausmaksun 1   500 euroa, jolla sitoutetaan tontinvaraajat tonttiinsa.

Varausmaksu hyvitetään maanvuokrassa. Mikäli tontinvaraus ei johda pitkäaikaiseen maanvuokraukseen, varausmaksua ei palauteta. Tonttia ei saa jatkossa luovuttaa eteenpäin rakentamattomana, vaan se palautuu kaupungille takaisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat