Finlandia-talon vanhoja marmorilaattoja tuli myyntiin

Finlandia-talon vanhojen marmorilaattojen myynti alkoi torstaina huutokauppasivustolla. Laatat ovat peräisin talon julkisivusta.

Finlandia-talon seiniltä irrotetaan myyntiin ensimmäiseksi Lorrano Pradetto-marmoria.

12.5. 11:30

Finlandia-talon julkisivun vanhat marmorilaatat tulivat myyntiin torstaina. Huutokaupassa on nyt myynnissä noin 1  000 neliömetriä kokonaisena purettuja laattoja, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Laattoja laitetaan myyntiin verkkohuutokauppa Kiertonet.fi-sivustolle sitä mukaan, kun niitä saadaan työmaalta. Myyntiin tulee yhteensä noin 6 00 laattaa.

Pääosa purkumarmorista päätyy teolliseen uusiokäyttöön. Noin 6  000 neliömetrin kokonaisuudesta järjestetään rakennus- ja kivialan toimijoille suunnattu ostotarjouskilpailu, josta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

Yksityishenkilöille kaupattavien luonnonkivilaattojen kunto ja koko vaihtelevat.

”Kannattaa ennakoida, että laatat ovat melko painavia, jopa noin sata kiloa, ja ne pitää pystyä noutamaan itse Oulunkylän varastoltamme”, kaupungin rakentamisliikelaitos Staran palvelupäällikkö Teemu Levander kertoo.

Laattojen hinta määräytyy kiinnostuneiden ostajien tarjousten mukaan.

Kuva Finladia-talon marmorilaatasta huutokauppa-sivustolta Kiertonet.

Helsingin kaupunki muistuttaa, että laattojen käytössä on hyvä huomioida marmorin heikentyneet ominaisuudet.

Lue lisää: Finlandia-talon jättiremontti alkaa tosissaan tässä kuussa – marmori saapuu Italiasta

Finlandia-talon mittava perusparannusurakka alkoi tänä keväänä.

Vuonna 1971 valmistuneen päärakennuksen talotekniset järjestelmät uusitaan kauttaaltaan sekä sen sisätilat kunnostetaan alkuperäistä säilyttäen.

Uusi julkisivu valmistuu keväällä 2024.

Rakennus verhoillaan italialaisella Etelä-Tirolin alueen Lasan marmorilla, jonka on tutkimusten perusteella rakennussuojelun ja kestävyyden kannalta paras materiaali.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat