Kaupungintaloon eteen sommiteltu kesäterassi siirtynee – Uudeksi paikaksi ehdotetaan tulevaa työmaata Tikkurilassa

Myös Myyrmäkeen on avautumassa eri toimijoiden yhteinen kesäterassi parkkitalon katolle.

Viime kesänä Tikkurilan kesäterassi eli Patio sijoittui Kielotien ja Asematien kulmaukseen.

13.5. 12:10

Tikkurilan kesäterassia ei voida avata Vantaan kaupungintalon eteen, sillä kaupungintalon pelastussuunnitelmassa etupihalle on varattu tilat pelastusajoneuvoille.

”Pelastusajoneuvojen pitää päästä ylätasanteelle ja siellä kaupungintalon tietyn porraskäytävän oven eteen, josta suunnitelman mukaan mennään sisään. Lisäksi ajoneuvoille pitää varata riittävä tila kääntymistä varten”, kaupungininsinööri Henry Westlin kertoo.

Näiden tilavarausten jälkeen terassille jäävä vapaa tila kutistuisi niin pieneksi, ettei toiminnasta enää saisi taloudellisesti kannattavaa.

Korvaavana ratkaisuna on mietitty kesäterassin sijoittamista samaan paikkaan, missä se oli viime kesänä eli Kielotie 13:n tontille.

Kielotien rakennustyömaalle varattu alue seisoo vielä tyhjillään, koska kaupungin toimistotalon rakentaminen on viivästynyt,. Asvaltti tosin on jo rouhittu pois.

Westlin korostaa, että lopullisia päätöksiä terassinpaikasta ei vielä ole tehty. Asialla on kuitenkin kiire, joten ratkaisuja on odotettavissa ensi viikon alussa.

”Kesäterassien pitäjät ovat viestittäneet, että paras terassienavauskausi olisi toukokuussa, mutta siihen emme varmaan ehdi. Kesäkuun alkukin on aika lähellä.”

Tämän sesongin uutuus on Länsi-Vantaalle Myyrmäen Liesikujalle avattava kesäterassi. Tämä kesäterassi sijoittuu parkkitalon katolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat