Jasper Pääkkösen omistama yritys osti Terva­saaren aitan – Historiallisesti arvokas rakennus Helsingissä kunnostetaan ravintolaksi

Tervasaaren aitta saadaan uudelleen ravintola- ja kahvilakäyttöön Helsingin edustalla.

Tervasaaren aitta Kruunuhaassa kunnostetaan ravintolaksi.

13.5. 13:15

Helsingin Tervasaaressa sijaitseva aitta saadaan jälleen ravintola- ja kahvilakäyttöön.

Helsingin kaupunki on myynyt Kruununhaan edustalla sijaitsevan Tervasaaren aitan Kidvekkeli oy:lle ja Korpi Capital oy:lle ravintola- ja kahvilakäyttöön.

Kidvekkelin omistajiin kuuluu muun muassa näyttelijä Jasper Pääkkönen. Yritys pyörittää ravintola Löylyä Helsingin Hernesaaressa. Pääkkönen on mukana myös yrityksessä, joka osti hiljattain Röykän sairaalan Helsingin kaupungilta.

Lue lisää: Jasper Pääkkönen on mukana ostamassa Röykän sairaalaa – Näyttelijä kertoo HS:lle, mitä upean kivilinnan tulevaisuuteen voisi kuulua

Tervasaaren aitan uudet omistajat suunnittelevat rakennukseen ympärivuotista ravintola- ja kahvilatoimintaa. Ovet aukeavat nykyisten suunnitelmien mukaan asiakkaille kesällä 2023, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Aitta kunnostetaan ennen avaamista. Noin 300 neliön kokoinen rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. Lisäksi vanhan rakennuksen yhteyteen saa rakentaa uuden lasisen paviljongin ja huoltorakennuksen.

Kaupunki järjesti Tervasaaren aitan myynnistä alkuvuonna avoimen tarjouskaupan, johon tuli 20 tarjousta. Aitan myyntihinta oli 335 000 euroa. Tontti jää kaupungin omistukseen.

Vuonna 1805 valmistunutta Tervasaaren aittaa on käytetty 1960-luvulta lähtien kahvilana ja ravintolana, ja se on ollut viime aikoina tyhjillään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat