Sijoittajajätti aikoo ostaa entisen maistraatin talon Helsingin Bulevardilta – ”Toimistot eivät ole häviämässä mihinkään”

Rakennuksen katutasossa on kaikille avoin ravintola ja kahvila.

Helsingin maistraatin käytössä aiemmin ollut toimistorakennus sijaitsee Albertinkadun ja Bulevardin kulmassa.

13.5. 14:41

Kiinteistösijoitusyhtiö Nrep kertoo ostavansa suuren toimistotalon Helsingin Kampista Albertinkadun ja Bulevardin kulmasta.

Vuonna 1961 valmistuneen kiinteistön myy kiinteistösijoittaja Genestan hallinnoima rahasto. Rakennuksessa on noin 10 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa, joista lähes kaikki on vuokrattu.

Arkkitehti Niilo Kokon suunnittelema valtion entinen virastotalo oli Helsingin maistraatin käytössä vuoteen 2019. Kiinteistö edustaa tyypillistä 1960-luvun julkisivusuunnittelua ja on siksi rakennushistoriallisesti arvokas.

Nrepissä uskotaan vahvasti toimistojen elinvoimaan. Yrityksen tavoitteena on kasvaa Suomen johtavaksi toimistokiinteistöjen kehittäjäksi ja omistajaksi.

”Toimistot eivät ole häviämässä mihinkään”, sanoo Nrepin toimistoliiketoiminnasta Suomessa vastaava Tom Martonen yhtiön tiedotteessa.

Martosen mukaan kilpailu toimistokiinteistöstä on yhä tiukkaa, mikä kertoo siitä, että Helsingissä on kysyntää hyvällä paikalla sijaitseville toimistoille.

Bulevardin 21:n kiinteistö on saneerattu energiatehokkaaksi vuonna 2017. Sen katutasossa on ravintola ja kahvila, jotka ovat kaikkien kaupunkilaisten käytössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat