Jättipalkalla houkutellaan nyt lääkäreitä terveyskeskustyöhön Helsingissä

Lääkärien palkkaamisen toivotaan parantavan nykyisellään kehnoa asiakastyytyväisyyttä, ylilääkäri sanoo.

Kannelmäen terveyskeskus Helsingissä.

18.5. 13:55 | Päivitetty 18.5. 14:43

Kiinnostaisiko jättipalkka? Terveystalo hakee Helsingin Kannelmäen terveyskeskukseen lisää työvoimaa tarjoten lääkäreille jopa huimaa 11 000 euron kuukausipalkkaa.

Hakuilmoitus julkaistiin verkkoyhteisöpalvelu Linkedinissä huhtikuussa. Ilmoituksessa etsitään yleislääketieteen erikoislääkäriä tekemään kliinistä työtä Kannelmäen terveysasemalla. Palkka on kiinteä, arviolta 11 000 €/kk kokonaiskorvauksena, kerrotaan ilmoituksessa.

Muiksi eduiksi mainitaan, että lääkäri voi halutessaan keskittyä hoitamaan joko satunnaista apua tarvitsevia tai enemmän palveluita tarvitsevia potilaita.

Tilastokeskuksen mukaan yleislääketieteen erikoislääkärinä terveyskeskuksessa työskentelevän lääkärin keskipalkka vuonna 2020 oli Uudellamaalla 7 604 euroa kuukaudessa. Kannelmäkeen rekrytoidaan siis huomattavasti keskipalkkaa korkeammalla.

Helsingin kaupunki ulkoisti Kannelmäen terveysaseman toiminnan Terveystalolle viime lokakuussa. Terveystalon ylilääkäri Emil Heinäaho myöntää, että rekrytoitaville luvataan poikkeuksellisen painava tilipussi.

”Jos katsotaan palkkaa, onhan se kova. Mutta nuorten keikkalääkäreiden palkat saattavat olla jopa kovempia”, Heinäaho sanoo.

Heinäahon mukaan kovaa palkkaa selittää myös kysyntä: yleislääketieteen erikoislääkäreistä on pulaa kaikkialla, myös Kannelmäessä.

”Heidät melkein revitään käsistä. Emme ole onnistuneet saamaan heitä Kannelmäkeen riittävästi, vaikka siellä jos missä yleislääketieteen erikoislääkäreitä tarvitaan, sillä potilastyö on vaativaa”, Heinäaho sanoo.

Samaan aikaan asiakaskokemukset Kannelmäen terveyskeskuksesta ovat kehnot: Helsingin kaupungin tuoreessa vertailutilastossa se sijoittui toiseksi huonoimmaksi terveyskeskukseksi koko kaupungissa – edelle yltää vain Vuosaari.

Heinäaho toivoo, että uusien lääkärien löytäminen Kannelmäkeen muuttaisi tilannetta.

”Olemme tunnistaneet, että jos päiväpäivystys jonoutuu ja asiakkaat joutuvat odottamaan pitkään, meistä tulee tosi huonoja arvioita. Toivomme, että jos saadaan [yleislääketieteen erikoislääkärien] määrä täyteen, se heijastuu asiakastyytyväisyyteen.”

Heinäahon mukaan yleislääketieteen erikoislääkäreitä työskentelee Kannelmäen terveysasemalla tällä hetkellä viisi, mutta vain osa täysiaikaisesti. Erikoistumisen jälkeen moni on myös hakeutunut muualle töihin, Heinäaho harmittelee.

”Työpanos ei ole täyttänyt viittä henkilötyövuotta, sillä moni tekee 20-60-prosenttista viikkoa. Onhan terveyskeskus rankka paikka olla töissä.”

Rekryilmoitus on tuottanut tulosta, Heinäaho sanoo.

"Saamme työvoimaa käyttöömme viiden henkilötyövuoden edestä heti kesäkuun alusta. Tarvetta olisi kahdeksalle tai yhdeksälle henkilötyövuodelle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat