Länsimetro valmistui, uusien asemien avajais­päivää ei vielä tiedetä

Avajaispäivää ei vielä tiedetä, sillä vaikka rakennusurakka on valmis, koeajot ja testaukset jatkuvat.

Finnoon uusi metroasema.

16.5. 15:09 | Päivitetty 17.5. 8:32

Länsimetron jatkon ja asemien rakentaminen on saatu päätökseen. Asiasta tiedotti Länsimetro maanantaina.

Länsimetron jatko Matinkylästä Kivenlahteen on määrä luovuttaa Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenteelle ensi syksynä. Helsingin seudun liikenne (HSL) päättää matkustajaliikenteen aloittamisesta.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok) ennätti jo iloita sosiaalisessa mediassa, että syksyllä vietetään avajaisia.

HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Johanna Wallin toppuuttelee.

”Vielä meillä ei ole edellytyksiä päättää avajaisista. Paljon on vielä koeajoja ja tarkistuksia tehtävänä. Vasta kun ne on tehty, voidaan päättää liikenteen aloituksesta.”

Kaupunkiliikenteen liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi ei tohdi ennustaa, koska metroliikenteen operaattori saa kaikki koestukset tehtyä. Koeajoja on kuitenkin tehty uudella rataosuudella jo viime marraskuusta lähtien.

”Länsimetron ensimmäisessä vaiheessa koeajoja tehtiin yli vuosi. Avajaisiin meni aikaa useita kuukausia siitä hetkestä, kun HKL sai sen hallintaansa. Nythän hallinnanluovutus tapahtuu syksyllä”, Kuukankorpi sanoo.

Länsimetron jatkohankkeessa rakennettiin viisi uutta metroasemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Kivenlahti ja Espoonlahti. Lisäksi rakennettiin Sammalvuoren metrovarikko, jonka rakentaminen päättyi jo vuonna 2020.

Huhtikuussa tehtiin viimeiset matkustajaturvallisuuden varmistavien järjestelmien testaukset ja toukokuussa viimeiset viranomaishyväksynnät.

Koko hankkeen aikana eri urakoissa on perehdytetty noin 30 000 henkilöä. Henkilötyövuosia kertyi noin 2 100.

Suurimmillaan työmaavahvuus oli marraskuussa vuonna 2019, kun työmailla työskenteli 1 174 henkilöä. Yrityksiä eri urakoissa oli 905.

Tällä hetkellä Matinkylän aseman länsipuolella tehdään edelleen toukokuussa ja kesän aikana junien yösäilön muutostöitä ja tarkastusraiteen muutostöitä.

Lisäksi Länsimetro oy rakennuttaa Kivenlahden liityntä­pysäköinti­laitosta, joka valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

Oikaisu tiistaina 17. toukokuuta kello 8.30: Korjattiin Henrik Vuornoksen sukunimi oikeaan kirjoitusmuotoon. Jutussa luki alun perin virheellisesti Henrik Wuornos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat