Ullanlinnan edustan saariin on tulossa muutoksia: saariin rakennetaan lisää ravintolatilaa ja talveksi kävelijöille uusi silta

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan, joka mahdollistaa Ullanlinnan edustan saariin lisää rakentamista.

Uunisaari on tunnettu hiekkarannastaan.

19.5. 13:41

Helsingin Merisataman edustan saariin sallitaan lisää rakentamista. Kaupunginvaltuusto hyväksyi saarten uuden asemakaavan kokouksessaan keskiviikkona.

Saariin kuuluvat uimarannasta ja ravintolastaan tuttu Uunisaari sekä purjehtijoille keskeiset Liuskasaari, Sirpalesaari ja Liuskaluoto.

Kaavamuutos mahdollistaa sen, että Uunisaaren pohjoisosasta saa purkaa ravintolan uusimman lisärakennuksen. Sen tilalle saa kaavan mukaan rakentaa uuden laajennusosan. Rakennuksiin suunnitellaan ravintola-, sauna- ja kylpylätoimintoja.

Havainnekuva Uunisaaren suunnitelmista.

Haivainnekuva Uunisaaren suunnitelmista.

Veneilijöiden käyttöön saa rakentaa Liuskasaarelle ja Liuskaluodolle huolto- ja varastorakennukset.

Sirpalesaaressa sijaitsee vanha teollisuushalli, joka toimii venevajana. Kaava antaa luvan käyttää hallia myös majoitus- ja ravintolatoimintaan. Lisäksi Liuskasaaren puisessa majoitusrakennuksessa on sallittua pitää myös kahvilaa.

Saarten nykyisistä rakennuksista monet säilyvät suojeltuina. Näitä ovat esimerkiksi Uunisaaren ravintolan vanhemmat osat, Liuskasaaren purjehdusseuran paviljonki ja Sirpalesaaren telakkarakennus.

Saarilla olevat kalliot halutaan säilyttää mahdollisimman luonnonmukaisena, samoin uimaranta säilyy virkistysalueena.

Kulkua saariin on tarkoitus parantaa siten, että Liuskasaareen tulee mantereelta talvisilta. Alueella on jo ennestään talvisiltoja esimerkiksi mantereen ja Uunisaaren välillä.

Ympäri vuoden käytössä olevat uudet sillat eivät ole mahdollisia, koska vesiliikenne on alueella niin vilkasta.

Kesällä saarille lähtevät yhteisalukset lähtevät muuten mantereelta samoilta paikoilta kuin ennenkin, mutta Liuskasaaren ja Merisataman välille tulee uusi yhteys. Uunisaareen taas rakennetaan uusi käynti- ja vierasvenelaituri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat