Espoo jatkaa kouluverkon karsintaa – nyt lakkautetaan erityiskoulu, jonka oppilaat siirretään erityisluokille

Espoon tavoitteena on luopua erillisistä erityiskouluista.

20.5. 15:57

Espoo aikoo lopettaa Koulumäen erityiskoulun kahden vuoden päästä, heinäkuun lopussa 2024. Koulumäen koulu sijaitsee Espoonlahden oppilasalueella.

Espoon kasvun ja oppimisen lautakunta käsittelee Koulumäen koulun lakkauttamista tiistaina.

Espoo on linjannut, että erillisistä erityiskouluista luovutaan vuonna 2011 voimaan tulleen uuden perusopetuslain ja vuonna 2017 käyttöön otettujen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden johdosta. Kouluverkkoa kehitetään niin, että erityisluokkien oppilailla on mahdollisuus integroitua yleisopetukseen.

Koulumäessä on 63 oppilasta vuosiluokilla 1, 3 ja 5–9. Laaja-alaisia oppimisen erityisvaikeuksia omaavia oppilaita on 52 ja autismin kirjon oppilaita 11.

Koulun lakkauttamisen jälkeen oppilaat siirtyvät Espoon peruskouluissa toimiviin laaja-alaisia oppimisen erityisvaikeuksia omaavien oppilaiden ja autististen oppilaiden erityisluokille.

Nämä erityisluokat toimivat tulevana lukuvuonna Rastaalan, Pohjois-Tapiolan, Ruusutorpan ja Viherlaakson kouluissa. Autististen oppilaiden erityisluokat toimivat Karhusuon, Kilonpuiston, Mainingin, Pohjois-Tapiolan ja Saunalahden kouluissa.

Mahdollisista uusista perustettavista erityisluokista päätetään lautakunnassa vuosittaisen oppilaaksi oton yhteydessä.

Koulumäen koulua johtaa Espoonlahden koulun rehtori, koska Koulumäen pitkäaikainen rehtori jäi eläkkeelle. Koulussa on kahdeksan opettajaa, kuusi koulunkäyntiavustajaa ja kolme erityiskoulunkäyntiavustajaa.

Espoo on tänä vuonna tehnyt päätökset myös ruotsinkielisen Bembölen koulun, Hösmärinpuiston koulun ja Nuuksion koulun lakkauttamisista. Koulujen lakkauttamiset ovat osa Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa, jolla tasapainotetaan kaupungin taloutta. Ohjelman mukaan pienistä kouluista luovutaan ja lähekkäin sijaitsevia kouluja yhdistetään mahdollisuuksien mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat