HSL esittää ylimmälle johdolleen sekä erikseen nimetyille avain­henkilöille tuntuvaa palkkio-ohjelmaa

Joukkoliikenteen järjestämisestä vastaavan Helsingin seudun liikenteen hallitus pui tiistaina johtajien ja erikseen nimettyjen avainhenkilöiden uutta palkkiojärjestelmää.

Helsingin seudun liikenne järjestää jäsenkuntiensa joukkoliikennettä. Kuvassa Elielinaukion bussiterminaali.

23.5. 17:04

Joukkoliikenteen järjestämisestä vastaava Helsingin seudun liikenne (HSL) on ottamassa käyttöön johtonsa uudenlaisen palkitsemisjärjestelmän. Toteutuessaan uusi kannustinjärjestelmä voisi tuoda HSL:n toimitusjohtajalle Mika Nykäselle sekä tulosalueiden johtajille jopa 30 prosentin palkkion säännöllisestä vuosiansiosta.

Yksiköiden päälliköille ja erikseen nimetyille, ansioituneille avainhenkilöille maksettaisiin vastaavasti jopa 15 prosentin palkkio.

Tulospalkkiojärjestelmän uudistus on käynnistynyt toimitusjohtajan vaihduttua Nykäseen ja uuden hallituksen aloitettua viime syksynä. Nykänen valittiin toimeensa loppuvuonna 2020.

HSL:n hallituksen on määrä päättää johdon ja avainhenkilöiden kannustinjärjestelmästä kokouksessaan tiistaina. Jos palkkiot päätetään jakaa, ohjelmaan pääsevät nimetään kuluvan vuoden aikana.

Mika Nykänen

Mukaan olisivat lähtökohtaisesti pääsemässä toimitusjohtaja, tulosalueiden johtajat sekä yksiköiden päälliköt. Nykäsellä olisi lisäksi valta ehdottaa mukaan muita avainhenkilöitä, ja HSL:n hallitus varsinaisesti päättäisi avainhenkilöt.

Johdon ja avainhenkilöiden kannustinjärjestelmä olisi voimassa kolmivuotiskauden 2022–2025. Tulevista vastaavista ohjelmista päätettäisiin erikseen.

Palkkio perustuisi vuosipalkkoihin, joihin ei laskettaisi mukaan luontoisetuja, lisiä ja muita korvauksia. Johdon ja avainhenkilöiden palkitseminen perustuisi myös normaalia parempaan suoritukseen.

Uudenlaisella palkitsemisella on määrä saada palkittavat sitoutumaan HSL:n palvelukseen sekä palkitsemiskauden ajan että myös sen jälkeen. Palkkiot maksettaisiin vasta kolmivuotiskauden päätyttyä osissa vuosina 2026–2027.

Johdon palkitsemisen ohella HSL jakaisi myös koko henkilöstölle tulospalkkioita. Vuosittaiset tulospalkkiot koko henkilöstölle olisivat enintään vuosipalkasta lasketun kuukausipalkan suuruisia.

HSL:n tähän asti voimassa ollut tulospalkkiojärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2011. Nyt se on HSL:n hallitukseen tulossa olevan pohjaesityksen mukaan määrä jakaa ”kahteen toisiaan tukevaan osaan”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat