Krp avasi uudelleen Helsingissä vuonna 2004 kadonneen miehen tapauksen

Keskusrikospoliisi on avannut uudelleen tutkintaan Helsingissä kadonneen miehen tapauksen. Poliisin tiedotteessa korostetaan, että yleisön havainnot ja tiedot olisivat nyt rikoksen ratkaisemiseksi erittäin tärkeitä.

Kuva uhrin sormessa olleesta sormuksesta.

24.5. 15:38 | Päivitetty 24.5. 16:25

Keskusrikospoliisi (krp) on ottanut uudestaan aktiivitutkintaan Helsingissä vuonna 2004 kadonneen miehen henkirikoksen.

Johann Willem Hägerström katosi 21. lokakuuta 2004 Helsingissä.

Hägerström löydettiin kuolleena Varsinais-Suomesta vajaa vuosi katoamisensa jälkeen 22. heinäkuuta 2005. Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen. Poliisi epäilee, että hänet murhattiin.

Keskusrikospoliisi kaipaa havaintoja miehestä vuoden 2004 syksyltä.

Viimeinen varma havainto hänestä on tehty katoamispäivänä Helsingin keskustassa Museokadulla 21. lokakuuta 2004 noin puolenpäivän aikaan. Katoamispäivänä mies oli liikkeellä harmaalla Smart-henkilöautolla. Smart löytyi noin viikko katoamisen jälkeen Helsingistä lastenklinikan pysäköintialueelta.

Ennen katoamista miehellä oli erilaisia liiketoimia Suomessa ja ulkomailla.

Vaikka katoamisesta on kulunut jo kauan aikaa, poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoja tai havaintoja tapauksesta ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon 050  456 4903 tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Vaikka tiedot olisi aikoinaan jo ilmoitettu poliisille, pyydetään ne ilmoittamaan uudestaan.

Keskusrikospoliisin mukaan uhrilla oli kadotessaan Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja sormessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus. Puhelin ja sormus ovat edelleen kateissa. Tutkinnanjohtaja ja rikostarkastaja Aki Lahtisen mukaan poliisi toivoo, että jollain olisi havaintoja joko uhrin sormuksesta tai puhelimesta. Sormuksen lisäksi myös uhrin puhelin oli katoamisen aikaan harvinaisempi, kertoo Lahtinen.

Lahtisen mukaan krp päätti avata tutkinnan uudelleen saatuaan tapaukseen tuoreen näkökulman.

”Joku tai jotkut tietävät, mitä Johann Hägerströmille tapahtui ja miten hän päätyi mereen Turun edustalle. Korostan, että yleisön tiedot ja havainnot olisivat rikoksen ratkaisemiseksi nyt erittäin tärkeitä”, sanoo Lahtinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat