Poliisi tutkii Vantaan jengi­ammuskelua kahtena murhan yrityksenä – ”Useita laukauksia vaihdettiin kesäyössä”

Epäiltyjä on seitsemän ja he kaikki ovat olleet vangittuina.

25.5. 16:35

Keskusrikospoliisi selvittää Vantaan Leinelässä elokuussa sattuneita ampumistapauksia kahtena murhan yrityksenä.

Epäiltyjä on seitsemän. Kaikki ovat olleet tai ovat edelleen vangittuina, kun Helsingissä parhaillaan toisen haaran osalta oikeudessa olevaa katujengien rikosvyyhtiä on selvitelty.

Tutkinnanjohtajan sijaisena toimiva rikoskomisario Kimmo Huhta-aho ei voi kertoa vielä tarkkoja yksityiskohtia tapahtumien kulusta Vantaalla. Poliisi kuulustelee epäiltyjä edelleen.

Kuten muissakin rikosvyyhtiin liittyvissä tapauksissa, Leinelässä 6. elokuuta vuonna 2021 on ollut kyse espoolaisen ja helsinkiläisen porukan välienselvittelystä.

”Ampuma-asetta käytettiin puolin ja toisin, useita laukauksia ammuttiin kesäyössä”, Huhta-aho kuvailee.

Helsinkiläiseen jengiin kuuluva 23-vuotias mies loukkaantui vakavasti, ja hänen kaverinsa jättivät hänet autolla Peijaksen sairaalan eteen. Espoolaiseen jengiin kuuluva nuori mies loukkaantui lievästi.

Leinelän ampumista koskevan tutkinnan on määrä valmistua 29. syyskuuta mennessä. Tutkinnan aikana täsmentyy, odottaako osaa epäillyistä syytteet murhan yritystä lievemmillä rikosnimikkeillä tai vapautuuko osa syytteistä kokonaan.

Aiemmin keväällä Vantaan tapahtumien vuoksi vangittuna on ollut esimerkiksi someräppäri Milan Jaff, jota pidetään Helsingin jengin johtohahmona. Murhan yrityksestä on niin ikään vangittu espoolainen rap-artisti.

Oikeudessa sen sijaan käsitellään jo toista, osin samoihin ihmisiin liittyvää rikosjuttua.

Syyttäjä hakee rangaistusta lukuisista väkivaltarikoksista viidelletoista nuorelle miehelle.

Oikeudessa jo esillä oleva tapaus liittyy espoolaisen rap-artistin keikkaan Kaivohuoneella viime vuoden lokakuussa. Keikka peruttiin, sillä poliisi sai etukäteen tietoa keikkapaikalle suunnitellusta verisestä iskusta. Syyttäjän mukaan helsinkiläisen jengin jäsenet aikoivat tunkeutua ravintolaan soundcheckin aikana, ampua tai puukottaa artistia ja tehdä muillekin paikalla oleville espoolaisille väkivaltaa.

Syytetyt ovat kaikki kiistäneet syytteet. Heidän mukaansa mitään katujengejä ei edes ole, vaan miehiä yhdistää vain musiikki.

Rikosvyyhtiin liittyy kuitenkin useita muitakin epäiltyjä väkivallantekoja tai sellaisen yrityksiä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat