Helsinki kaataa ainakin 100 tuholaisten valtaamaa puuta Keskuspuistossa

Kaupunki pyrkii puunkaadoilla estämään kirjanpainajan leviämisen.

Kirjanpainaja on tuhoamia puita Helsingin Keskuspuistossa Maunulassa.

27.5. 10:41

Helsinki kaataa toukokuun loppupuolelta alkaen noin 100 tuholaisten valtaamaa puuta.

Suurin osa kaadettavista puista on kirjanpainajakuoriaisten kuivattamia kuusia, mutta osassa puista on havaittu myös kuusijäärää. Kaupunki kertoo, että kaadettavat puut ovat huonokuntoisia ja vaarallisia.

Puita kaadetaan eri puolilta Keskuspuistoa: Laakson ratsastuskentän pohjoispuolelta, Paloheinän liikuntapuiston reunalta, Hakuninmaalta, Pakilanmetsästä ja Maunulasta Männikkötien molemmilta puolilta.

Lisäksi puita kaadetaan Tuomarinkylästä Tuomarinkylästä Tuomarinkartanon alueelta, Metsälästä, Paloheinästä paloaukean puistoalueelta ja Lauttasaaren Länsiulapanniemestä.

Jos tuholaisten kuivattamia puita löydetään lisää, on mahdollista, että puita kaadetaan vielä enemmän.

Kaupunki kertoo, että puut tarkistetaan linnunpesien varalta. Jos puusta löytyy pesä, se kaadetaan vasta pesimisajan jälkeen.

Kirjanpainajat ovat tehneet tuhoja viime vuosina erityisesti Keskuspuiston Paloheinän ja Maunulan alueilla. Paloheinässä on kuollut yli 200 isoa kuusta ja Maunulassa yli 100.

Kirjanpainajan aiheuttamien tuhojen on arvioitu kasvavan tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen myötä.

Lue lisää: ”Niitä oli konepeltikin täynnä” – Sentin mittainen nilansyöjä jätti jälkeensä totaalisen tuhon eikä sitä meinannut pysäyttää mikään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat