HSL alkaa maksaa tuntuvia bonuksia ylimmälle johdolle keskellä historiallista talouskriisiä

Helsingin seudun liikenteen ylin johto saa uudenlaisen kannustinohjelman. Bonusten tarvetta perustelee HSL:n hallituksen puheenjohtajan mukaan poikkeuksellisen vaikea taloustilanne.

Helsingin seudun liikenne järjesti viime kesänä metroliikennettä korvaavia busseja Helsingin Rautatientorilta Itäkeskukseen.

27.5. 15:20 | Päivitetty 27.5. 16:05

Helsingin seudun liikenteen (HSL) ylintä johtoa voivat odottaa lähivuosina tuntuvat bonuspalkkiot. Joukkoliikenteen järjestämisestä vastaavan HSL:n hallitus on ottanut käyttöön uudenlaisen johtajien, päälliköiden ja avainhenkilöiden kannustinohjelman.

Käytännössä toimitusjohtaja Mika Nykänen ja kuusi tulosalueiden johtajaa voivat onnistuessaan saada lisäpalkkioita enimmillään noin kolmasosan säännöllisestä yhden vuoden vuosipalkastaan. Palkkiot maksetaan kolmivuotisen kauden jälkeen.

Nykäsen kokonaisvuosipalkka on runsaat 162 000 euroa. Tulosalueiden johtajien Ilmari Mäkisen, Sini Puntasen, Johanna Wallinin, Mari Flinkin ja Hannu Heikkisen vastaava vuosipalkka on runsaat 97 000 euroa ja Päivi Alakuijalan 96 000 euroa.

HSL on samaan aikaan historiallisen heikossa taloustilanteessa. Kahtena edellisvuonna koronapandemia on yhtiön sanoin romahduttanut lipputulot.

Viime vuonna lipputuloja kertyi noin 235 miljoonaa euroa ja toissa vuonna noin 243 miljoonaa euroa. Ennen pandemiaa vuonna 2019 lipputuloja oli 383 miljoonaa euroa. Heikkoa tilannetta seuraavat todennäköisesti nousevat lipunhinnat ja heikkenevä palvelu.

Arvioidessaan viime vuoden talouslukuja Nykänen totesi tilanteen korjaamisen ”luovan kasvavia paineita matkustajilta perittävien hintojen merkittäviin korotuksiin tai palvelutason heikennyksiin”.

”Mitä todennäköisimmin molempiin”, hän lisäsi.

Juuri poikkeuksellisen tiukka tilanne ja kovat onnistumisen paineet ovat HSL:n hallituksen puheenjohtajan Matias Pajulan (kok) mukaan syy johdon bonuksille.

”Paineet ovat kovemmat kuin koskaan, ja johdon sitouttaminen on kriittistä”, Pajula sanoo.

Palkkiotavoitteeseen pääsy edellyttää ”normaalin ylittävää suoritusta”.

Kaikkiin tavoitteisiin ei Pajulan mukaan ole käytännössä realistista päästä. Siksi vain osa bonuksista todennäköisesti toteutuu. Kyse on neljästä luvusta, joista hyvin vaikea tavoite on pääseminen 400 miljoonan euron lipputuloihin.

”Jos pääsisimme kaikkiin tavoitteisiin, ongelmat olisivat takapeilissä, mutta ikävä kyllä se näyttää epätodennäköiseltä”, Pajula sanoo.

HSL on joutunut talouskriisissään myös turvautumaan sekä jäsenkuntiensa että valtion verorahoihin. Jäsenkunnat ovat joutuneet nostamaan lipputukensa HSL:lle noin 60 prosenttiin. Viime vuonna valtion koronatuki oli noin 87 miljoonaa euroa.

”Kuntaosuus pitäisi saada strategiakauden aikana 50–55 prosenttiin”, Pajula sanoo.

Uudessa kannustinjärjestelmässä palkkion enimmäismäärä on 30 tai 15 prosenttia säännöllisestä yhden vuoden vuosipalkasta. Kyse on palkasta ilman lisiä, korvauksia ja palkkioita.

Korkeampi palkkio on varattu toimitusjohtajalle ja tulosalueiden johtajille. Alempi palkkio koskee yksiköiden päällikköjä sekä ohjelmaan erikseen nimettäviä avainhenkilöitä. Nykäsellä on valta ehdottaa erikseen työntekijöitä ohjelmaan, päätöksen tekee HSL:n hallitus.

Henkilöstön sitouttamiselle on Pajulan mukaan tarvetta. HSL ei Pajulan mukaan pysty palkoilla kilpailemaan osaajistaan yksityisen sektorin kanssa.

Kuluvankin vuoden taloutta rasittaa ainakin vielä alkuvuodesta riehunut koronaviruksen omikron-muoto.

”Jos meidän johto miettisi pelkästään rahaa, tämä ei sitouta ketään. Mutta tämä tulospalkkiojärjestelmä on osoitus siitä, mikä meillä on tahtotila sitouttamisessa”, Pajula sanoo.

HSL:ssä jaetaan nyt ensi kertaa tulospalkkiojärjestelmä kahtia. Johdon uusien bonusten ohella käytössä ovat koko henkilöstöä koskevat tulospalkkiot. Niissä enimmäispalkkio on vuosipalkasta laskettu kuukausipalkka.

Lue lisää: Mika Nykänen valittiin HSL:n uudeksi toimitusjohtajaksi – Nimityksen ratkaisi arpa.

Oikaisu perjantaina 27. toukokuuta kello 15.56: Toisin kuin uutisessa aluksi luki, HSL:n johdon uusi kannustinpalkkio voi olla enintään noin kolmannes yhden vuoden vuosipalkasta, ei bonuskauden kolmen vuoden palkoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat