Malmin lento­kentän alueella järjestetään alku­viikosta taistelu­harjoitus, pää­kaupunki­seudulla voi olla myös lento­melua

Perjantaina alkaneeseen Sapeli 1/22 -taisteluharjoitukseen osallistuu noin 900 sotilasta.

Joukot harjoittelevat Malmin entisen lentokentän alueella maanantaina ja tiistaina.

28.5. 21:21

Muun muassa Malmin lentokentän alueella Helsingissä järjestetään ensi viikolla taisteluharjoitus.

Kyse on Maavoimien mukaan Kaartin jääkärirykmentin johtamasta harjoituksesta, joka järjestetään touko–kesäkuun vaihteessa Helsingin, Espoon, Vantaan, Upinniemen ja Hämeenlinnan alueilla. Perjantaina alkanut harjoitus päättyy torstaina 2. kesäkuuta.

Malmin lentokentän alueella joukot harjoittelevat maanantaina kello 7:stä alkaen tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön saakka. Tuona aikana kentän alueelle pääsyä rajoitetaan.

Osassa harjoituskohteissa käytetään harjoitus­ampuma­tarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua lähialueilla. Myös ilma­puolustus­harjoitus synnyttää ajoittaista lentomelua pääkaupunkiseudulla.

Harjoituksen päätavoitteena on kehittää Kaartin jääkärirykmentin joukkojen valmiutta ja suorituskykyä rakennetulla alueella.

Sapeli 1/22 -taisteluharjoitukseen osallistuu kantahenkilökuntaa, reserviläisiä sekä varusmiehiä. Joukkoja tulee myös Panssariprikaatista ja Porin prikaatista. Harjoitukseen osallistuu noin 900 sotilasta.

Harjoituksessa on mukana yli 200 ajoneuvoa, joista osa on panssaroituja. Osa joukoista liikkuu taisteluvarustuksessa, johon kuuluu myös rynnäkkökivääri.

Helsingin kaupunki sulki Malmin lentokentän kiitotien reilu vuosi sitten. Kaupunki suunnittelee alueelle asuntoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat