Kolmen Nato-maan sotalaivat vierailevat Helsingin Herne­saaressa, yleisöllä on mahdollisuus vierailla niistä yhdessä

Saksalainen fregatti FGS Sachsen on avoinna yleisölle sunnuntaina kello 13–17.

Yhdysvaltain sotalaivat USS Gravely (vas.) ja USS Gunston Hall Hernesaaressa sunnuntaina.

29.5. 12:45

Viikonloppuna Helsingin Hernesaaressa on mahdollisuus nähdä yhdysvaltalaisia, ranskalaisia sekä saksalaisia sota-aluksia.

Saksalainen fregatti FGS Sachsen.

Yhdysvaltain alukset ovat USS Gunston Hall, joka on 190-metrinen maihinnousussa käytettävä alus, ja 155-metrinen USS Gravely, joka on Arleigh Burke -luokan ohjushävittäjä.

Perjantaina saapuneet alukset vierailevat Helsingissä maanantaihin, Merivoimat kertoo. Yhdysvaltain laivaston mukaan laivat ovat Itämerellä osana maan näkyvämpää läsnäoloa alueella, joka on vastaus Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa.

Sotalaivat kiinnostivat yleisöä.

Molemmat sekä vielä isompi maihinnousutukialus USS Kearsarge ovat olleet Itämerellä nyt pari viikkoa ja osallistuneet erilaisiin harjoituksiin, joissa myös Suomen merivoimat on ollut mukana.

Samoina päivinä Hernesaaren satamassa on nähtävissä ranskalainen fregatti Latouche-Tréville. Samalla paikalla on myös aiemmin keskiviikkona saapunut saksalainen fregatti FGS Sachsen, joka harjoitteli alkuviikosta Suomenlahdella.

FGS Sachsen on avoinna yleisölle sunnuntaina kello 13–17. Yleisöllä ei ole pääsyä muille aluksille.

Lue lisää: Kaksi Yhdysvaltojen isoa sota­laivaa saapuu Helsinkiin viikon­loppuna, laivaston kuvassa Suomen ohjusveneet ovat lilli­putteja jättiläisen vieressä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat