Salahotellin öinen elämä häiritsee asukkaita Puistolassa – Helsinki uhkaa 40  000 euron sakoilla

Majoittujat aiheuttivat yölllisiä häiriöitä Puistolan rintamamiestaloalueella.

Forenomin vuokrahuoneisto Tampereella.

6.6. 10:28

Helsingin Puistolassa toimivan laittoman hotellin toiminta kielletään. Kyseessä on Forenomin majoituspalvelu Helsingin Puistolassa.

Sekä Forenomille että kiinteistöä vuokranneelle Kiinteistö Oy Fastbölentie 16:lle on asetettu 40  000 euron uhkasakko, mikäli toiminta jatkuu.

Helsinki vastaanotti helmikuussa 2019 naapurin tekemän toimenpidepyynnön, jonka mukaan kolmea kaksiasuntoista pientaloa käytetään huoneistohotelleina.

Päätös toiminnan kieltämisestä tuli torstaina eli yli kolme vuotta myöhemmin.

Forenomin kautta asuinhuoneistoja pystyi vuokraamaan eri pituisiksi ajoiksi muutamista päivistä viikkoihin tai kuukausiin.

Kaupungin mukaan kyseessä on laiton hotelli, sillä vuokra-ajat ovat olleet lyhyitä. Vuokraaminen katsotaan majoitustoiminnaksi, jos vuokra-ajat ovat alle kolmen kuukauden mittaisia.

Pientalot ovat rakennusluvan mukaiselta käyttötarkoitukseltaan asuinhuoneistoja. Jos käyttötarkoitusta muuttaa olennaisesti – esimerkiksi majoitustoiminnaksi – muutokseen vaaditaan kaupungin mukaan rakennuslupa.

Kaupungin ympäristö- ja lupajaoston mukaan Forenomin harjoittama jälleenvuokraus on täyttänyt kaikki majoitustoiminnan kriteerit.

Forenomin vuokrailmoituksen mukaan kalustettujen asuntojen vuokraan ovat kuuluneet liinavaatteet ja langaton verkkoyhteys. Lisäksi asuntoon on ollut tilattavissa erilaisia palveluita, kuten viikoittainen siivous.

Päätöksessä mainitaan, että hotellin ensimmäiset asukkaat aiheuttivat Puistolan rintamamiestaloalueella yöllistä häiriötä, pysäköivät naapureiden pihoihin ja jäivät kiinni rattijuoppoudesta.

Naapuri teki toimenpidepyynnön Helsingille tämän jälkeen.

Forenomin mukaan naapurit tekivät majoitustoiminnasta ilmoituksen vain siksi, että eivät ylipäätään halua alueelle vuokra-asumista.

HS kertoi toukokuussa, että Forenomin toiminta keskeytettiin sakon uhalla myös Malmilla.

Lue lisää: Helsinki haluaa häätää laittoman hotellin Malmilla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat