Poliisi etsii silminnäkijöitä katujengien ammuskelulle Vantaalla elokuussa

Leinelän epäillyistä murhan yrityksistä vangittuna on edelleen kolme ihmistä.

6.6. 11:04 | Päivitetty 6.6. 11:41

Keskusrikospoliisi pyytää ihmisiltä havaintoja Vantaan Leinelässä viime elokuussa sattuneesta ampumisesta, joka liittyy parhaillaan selviteltävänä olevaan katujengien rikosvyyhtiin.

Havaintoja kaivataan siis vakavasta väkivaltarikoksesta, joka tapahtui Leinelänkaari 10 ja 12 edessä yöllä 5–6. elokuuta. Vinkkejä pyydetään matalalla kynnyksellä esimerkiksi laukauksen äänistä ja muista mahdollisista havainnoista.

Poliisi on jo aiemmin kertonut, että tapausta tutkitaan kahtena murhan yrityksenä. Vangittuna on edelleen kolme ihmistä.

Kuten muissakin samaan rikosvyyhteen liittyvissä tapauksissa, kyse on ollut vantaalaisen ja espoolaisen porukan välienselvittelystä. Epäiltyjä on molemmissa jengeissä.

Helsinkiläisen jengin jäsen loukkaantui vakavasti ampumisessa ja saman porukan jäsenet jättivät hänet autostaan Peijaksen sairaalan ulkopuolelle. Myös espoolaiseen porukkaan kuuluva loukkaantui, mutta lievemmin.

Poliisi arvioi aiemmin, että molemmilla puolilla käytettiin ampuma-asetta. Sivullisia ei ollut suoraan vaarassa, mutta paikka ei ole erityisen syrjäinen. Siksi havaintoja tapahtuneestakin kysellään nyt uudelleen.

Samoihin katujengeihin liittyvässä oikeusjutussa Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikolla. Käräjäoikeus tuomitsi räppäri Milan Jaffin yhteensä kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen ja Yahue Mahdi Mohamudin yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen. Yhdeksän muutakin ihmistä sai tuomioita eri rikosnimikkeillä.

Leinelän tapahtumia oikeudessa ei vielä oikeudessa käsitelty, niiden osalta tutkinnan on määrä valmistua kesän jälkeen.

Havainnoista voi soittaa arkisin kello 8–16 numeroon 050 598 0057 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Puhelinnumeroon voi lähettää myös Whatsapp -viestejä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat