Itäbaanan uuden osuuden rakentaminen alkaa tällä viikolla Helsingissä

Itäväylän vierellä aletaan rakentaa lisää pyöräilyn nopeaa väylää kesäkuussa.

Havainnekuva siitä, miltä Itäbaana valmiina näyttäisi Oravapuiston kohdalla.

6.6. 13:05

Pyöräilijöiden Itäbaanan seuraavan etapin rakentaminen alkaa kesäkuussa Herttoniemen Oravapuistossa. Työt alkavat tällä viikolla ja jatkuvat kesän 2023 loppupuolelle.

Noin kilometrin mittainen Itäbaanan osuus Suunnittelijankadun ja Valurinkadun välissä kulkee pääosin Itäväylän meluesteen vierellä. Pyörätien rakentamisen lisäksi samalla parannellaan kunnallistekniikkaa eli esimerkiksi erotellaan sekaviemäri sadevesi- ja likavesiviemäreiksi ja uusitaan datakaapeleita.

Konemestarinkadun alikuun yhteyteen rakennetaan baanaa varten uusi silta, Valurinkadun alikulkukäytävän korkeutta kasvatetaan.

Rakentamisen tieltä joudutaan kaatamaan runsaasti puita, mutta puistoon luvataan istuttaa uusia. Alkuun kaadetaan parikymmentä puita, jotka urakoitsija ja kaupungin ympäristötarkastaja ovat käyneet läpi sillä silmällä, että niissä ei ole lintujen pesiä juuri nyt.

Rakennustyöt alkavat Konemestarinkadun alikulkutunnelin nurkilta, mutta muutakin aluetta raivataan jo. Esimerkiksi kallioiden louhinnasta ja paalutuksesta syntyy melua, mutta äänekkäimmät työt tehdään arkena kello 7–18.

Konemestarinkadun alikulkutunneli suljetaan 13. kesäkuuta. Myöhemmin kesällä myös metroradan pohjoispuolella kulkeva jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan Suunnittelijankadun ja Konemestarinkadun väliltä rakennustöiden vuoksi. Itäväylän pohjoispuolelta ei hetkeen pääse kahdelle bussipysäkille.

Kiertoreiteille tulee opasteet.

Itäisen Helsingin ja kantakaupungin yhdistävä Itäbaana rakennetaan osa kerrallaan. Ensimmäinen osuus eli pyöräkatuna toteutettu Kulosaaren puistotie valmistui 2021.

Kulosaaren Puistotien ja Herttoniemen välistä osuutta sekä Valurinkadun ja Marjaniementien välistä osuutta suunnitellaan parhaillaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat