Kesä­työntekijä voi nyt valita mieleisensä työpaikan – työ­voimapula loi ravintola-alalle työntekijän markkinat

Työvoimapulasta kärsivän ravintola-alan työnantajat sanovat, että kesätyöntekijöiden hankkiminen on ollut kova urakka.

21-vuotias Oona Saarinen aloitti ravintola- ja kahvilatyöt lukion toisella luokalla.

13.6. 2:00 | Päivitetty 13.6. 10:20

Oona Saarinen ojentaa asiakkaalle kahvikupin ravintola Kappelin kahvilassa Helsingin Eteläesplanadilla. 21-vuotias Saarinen kuuluu kokeneimpiin Kappelin noin 40 kesätyöntekijästä.

Kappelissa hän on töissä ensimmäistä kesää, mutta hänellä on aikaisempaa kokemusta useista kahviloista ja ravintoloista.

”Aloitin lukion toisella luokalla tekemään keikkatöitä ravintola-alalla.”

Kappelin ravintolanjohtajan Santeri Uusitalon mukaan kesätyöntekijöistä noin puolella on Saarisen tapaan ennestään kokemusta ravintola- ja kahvilatyöstä. Puolet on alan töissä ensimmäistä kertaa.

Ravintola-ala kärsii työvoimapulasta, epävarmana korona-aikana moni ravintolatyöntekijä vaihtoi kokonaan alaa. Ravintola-alan oppilaitoksiinkaan ei pyritä entiseen malliin.

Se näkyy Uusitalon mukaan esimerkiksi siinä, että jos ennen pääosalla kesätyöntekijöiksi palkatuista oli joko ravintola-alan koulutus tai työkokemusta alalla, nyt niin ei enää ole.

”Perehdyttäminen korostuu. Nuorista pitää tehdä meille ammattilaisia lyhyessä ajassa. Se vaatii esihenkilöiltämme paljon työtä.”

Uudelle kesätyöntekijälle opetetaan esimerkiksi, miten asiakas otetaan vastaan, miten suositellaan ruokaa ja miten kassakonetta käytetään.

Aloitteleva työntekijä saa kolmeksi ensimmäiseksi työvuoroksi kummin, joka opastaa työssä.

Oona Saarinen pitää työstään Kappelissa. Tulevaisuuden ammattiunelmana on kuitenkin lääkäri tai kätilö. Molempiin opintoihin hän haki, mutta pääsykoetuloksia saa vielä jännittää.

”Kovan työn takana kesätyöntekijät olivat, eli kyllä heitä sai metsästää. Kesätyöntekijöiden hakeminen pitää aloittaa jo tammikuussa, maaliskuussa on auttamattomasti myöhässä”, Uusitalo sanoo.

HOK-Elannon ravintoloista vastaavan toimialajohtajan Henriikka Puolanteen mukaan ravintola-alan työvoimapulasta on seurannut kesätyöntekijöiden markkinat.

Jos on ravintolatyöstä kiinnostunut ja reipas, kesätyöpaikka alalta on Puolanteen mukaan lähes varma.

Kaikilla muilla aloilla kesätyöntekijöiden tilanne ei ole yhtä hyvä.

Oona Saarinen on kuullut pikkuveljeltään, että etenkin alle 18-vuotiailla kesätyöpaikat ovat olleet tiukassa. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kesätyöpaikkoja on hakenut moninkertainen määrä nuoria suhteessa avoimien paikkojen määrään.

Jos kesätyöntekijä vaikuttaa hyvältä, hänet kannattaa Puolanteen mukaan palkata ravintolaan heti.

”Jos sanoo, että palataan asiaan ensi viikolla, niin nuori on todennäköisesti päässyt jo toiseen paikkaan.”

Puolanteen mukaan uusi ilmiö alalla on, että pari viikkoa töissä ollut nuori ilmoittaakin lopettavansa kesken kaiken, koska on saanut mieleisemmän paikan muualta. Nuorilla on ravintola-alalla varaa valita.

Kappelista kesätyöpaikan saanut Oona Saarinen kertoo, että nuorten keskuudessa sana hyvistä ja huonoista työnantajista kiertää nopeasti. Ravintolapäällikkö Uusitalo tietää sen, ja sen vuoksi esimerkiksi satunnaisia tuuraajia pitää opastaa hyvin uuden paikan työtapoihin.

Toisen suuren ravintola-alan työnantajan Noho Partnersin henkilöstöjohtajan Anne Kokkosen mukaan nuoret arvostavat työpaikassa joustoa.

”Enää ei menekään niin kuin kymmenen vuotta sitten, että kesätyöntekijä on töissä koko kesän toukokuusta syyskuun loppuun. Meidän pitää osata elää nuorten rytmiä. Nuoret haluavat käydä festareilla ja pitää myös lomaa.”

Kokkosen mukaan se mahdollistaa useamman kesätyöntekijän palkkaamisen, kun kesäpestit eivät välttämättä kestäkään koko kesää.

Oona Saarinen pitää kahvila- ja ravintolatyöstä monipuolisten työtehtävien takia. Hän myös arvelee, että toimistossa voi olla tylsempää olla töissä.

Kaikki ravintola-alalle kesätöihin hakevat eivät haaveile alasta tulevaisuuden ammattina.

Oona Saarinen on pyrkinyt sekä lääketieteelliseen että kätilöopintoihin. Hän on jo alustavasti kysynyt, voisiko mahdollisesti jatkaa töitä Kappelissa, jos opiskelupaikka jää saamatta.

Kokkonen muistuttaa, että ravintolatyö opettaa taitoja, joita tarvitaan muissakin ammateissa.

”Ravintolatyössä oppii paineensietokykyä, tiimityöskentelyä, vuorovaikutustaitoja ja pääsee puhumaan vieraita kieliä. Tällä alalla pääsee työskentelemään elämysten keskelle.”

Saarinen on samaa mieltä.

”Täällä oppii asiakaspalvelua ja ihmistuntemusta, alalla on etenemismahdollisuuksia ja saa vastuuta. Joku voi tulevaisuudessa perustaa vaikka oman firman.”

Pääkaupunkiseudun kesätyöpaikkoja

HOK-Elanto palkkasi yli 200 kesätyöntekijää ja lisäksi 50 alle 18-vuotiasta nuorta kahden viikon mittaiseen ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluun.

Noho Partners palkkasi yli 300 kesätyöntekijää.

Espoon kaupunki palkkasi 830 nuorta eli yli 50 kesätyöpaikkaa enemmän kuin vuonna 2021. Hakemuksia tuli 8 100. Eniten kesätyöntekijöitä on kiinteistönhoidossa ja kunnossapidossa. Lisäksi Espoo antoi 1 500 kesäseteliä. Kaupunki siis maksaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 2003–2007 syntyneen nuoren töihin kesäsetelillä.

Helsingin kaupunki palkkasi noin 3 500 kesätyöntekijää ja -sijaista eli vastaavan määrän kuin edellisinä vuosina. Tähän mennessä kesätöihin on tullut yli 16 000 hakemusta. Hakijoita on ollut keskimäärin hieman niukemmin kuin edellisvuosiin verrattuna. Kaupungilla on haussa vielä yli 600 kesätyöpaikkaa. Erityisesti sosiaali- ja terveystoimialalla on tarvetta alaa opiskeleville ja jo valmistuneille lähihoitajille ja sairaanhoitajille.

Vantaa palkkasi noin 400 kesätyöntekijää. Määrä on pysynyt samana kuin edellisvuosina. Viime vuonna hakijoita oli 6 225, tänä vuonna hakijoita oli 3 711.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat