Sokoksen kulmaan palaa pikaruokaketju Helsingin keskustassa

Aiemmin tiloissa toimi hävikkiruokaravintola. HOK-Elanto perustelee ravintolan sulkemista koronapandemian aiheuttamalla asiakaskadolla.

Hävikkiruokaa tarjoileva Happy Farmer ei menestynyt Helsingin Sokoksen kivijalassa.

8.6. 14:08 | Päivitetty 8.6. 15:34

Hävikkiruokaan keskittynyt ravintola Happy Farmer on lopettanut toimintansa Helsingin keskustan Sokoksella. Toukokuussa tiloissa aloitti pikaruokaketju Hesburger.

Happy Farmer avautui keskeisellä paikalla tavaratalo Sokoksen katutasossa Asema-aukiolla elokuussa 2020. Ravintola valmisti ruoka-annoksia S-marketin poistotuotteista.

Kansainväliset trendit eivät ilmeisesti kohdanneet kysyntää.

HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Henriikka Puolanne perustelee ravintolan sulkemista koronapandemialla, joka iski kovasti ravintola-alaan. Asiakkaat vähenivät merkittävästi keskustasta, kun moni työssäkäyvä siirtyi etätöihin.

Miksi uutta konseptia ei kokeiltu pidempään, kun kaupunkielämä on jälleen palautumassa?

”Uskomme, että suomalaisten rakastama tuttu hampurilaiskonsepti sopii hyvin tälle keskeiselle liikepaikalle”, Puolanne sanoo.

Hänen mukaansa keskustassa liikkuu paljon ihmisiä, jotka etsivät erityisesti nopeaa syötävää.

Alun perin Happy Farmerin oli tarkoitus laajentua viereisen ravintola Casa Largon tiloihin, mutta laajennus ei koskaan toteutunut. Puolanteen mukaan syynä on se, että Casa Largo menestyy hyvin.

Hesburgerin yläkerrassa jatkaa edelleen Happy Farmer Coffee Bar and Wine, josta saa kahvia, leivonnaisia, viiniä ja täytettyjä leipiä.

Sokoksen kivijalassa on aiemminkin ollut pikaruokaketjuja: ensin McDonald’s ja sen jälkeen Fafa’s.

Hesburgerilla on ravintolat Sokoksen lisäksi vastapäisellä Rautatieasemalla ja Kompassitorilla Rautatientorin metroasemalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat