”Koronakanit” työllistävät nyt eläinsuojeluyhdistyksiä

Pandemia-aikana eläinsuojeluilmoitusten määrä on kasvussa, mutta myös huonoa harkintaa lemmikin valinnassa näkyy entistä enemmän.

Eläinsuojeluyhdistyksissä on huomattu, että myös kaneja on otettu pandemian aikana harkitsematta lemmikiksi. Tämä kani päätyi löytöeläimenä Hesyn hoiviin jo 2010.

8.6. 13:38 | Päivitetty 8.6. 14:11

Eläinsuojeluyhdistykset kertovat, että näkyvissä on uusi korona-ajan ilmiö: koronakanit.

”On otettu kani harkitsematta asiaa kunnolla ja sitten todettu, että sen hoito on vaativaa”, kuvailee Suomen eläinsuojelun (SEY) toiminnanjohtaja Kati White.

Niinpä monet eläinsuojeluyhdistykset pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa saavat yhteydenottoja, joissa pyydetään auttamaan uuden kodin etsimisessä kanille. Myös hylättyjä löytökaneja on tavallista enemmän.

Yhdistykset ja niissä toimivat vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat hoitavat kodittomia lemmikkieläimiä sekä loukkaantuneita ja emostaan eroon joutuneita luonnonvaraisia eläimiä. Neuvojilta voi myös kysyä, jos epäilee eläimen voivan huonosti tai kaipaa neuvoja oman lemmikkinsä hoitoon.

Koronakoirat ovat nousseet ilmiöksi jo aiemmin. Esimerkiksi Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy kertoi aiemmin keväällä, että varsinkin koirista haluaa luopua ennätysmäärä ihmisiä.

Lue lisää: Korona-ajan lemmikkejä hylätään nyt Helsingissä

Eläinsuojeluilmoitusten määrä SEY:n jäsenyhdistyksille on kasvanut vuosi vuodelta, viime vuonna niitä kirjattiin 9 000.

Tämä ilmiö ei ole pelkästään negatiivinen, sillä eniten kasvoivat luonnoneläimiä koskevat ilmoitukset. White arvelee, että ihmiset ovat etätöissä tarkkailleet enemmän eläimiä eivätkä enää niin herkästi ummista silmiään eläimen kärsimykseltä. SEY kritisoi kuitenkin sitä, että kattavaa valtakunnallista viranomaisjärjestelmää luonnoneläinten auttamiseen ei ole.

Lue lisää: Lemmikkieläimiin kohdistuvia laimin­lyöntejä ja rikoksia tulee aiempaa enemmän päivänvaloon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat