Mies juotti teini-ikäisille alkoholia ja illan lopuksi raiskasi toisen tytöistä

25-vuotias mies vei teini-ikäiset ystävykset kotiinsa, juotti heidät humalaan ja lopuksi raiskasi nuoremman tytön.

9.6. 11:13

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Qaisullah Wahidille viisi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta törkeästä lapsenraiskauksesta sekä alkoholirikkomuksesta.

Rikos tapahtui maaliskuussa 2021 Helsingissä. Uhrin 16-vuotias ystävä oli tutustunut mieheen muutamaa viikkoa aiemmin. Mies oli kutsunut tekohetkellä 15-vuotiaan uhrin ja tämän ystävän luokseen ”hengailemaan”.

Mies oli uhrin ja oikeudessa todistajana toimineen ystävän kanssa siirtynyt asunnolleen. Mies oli hankkinut seurueelle alkoholia. Uhri ja ystävä kertoivat, että mies oli kysynyt heidän ikäänsä ja oli siten tietoinen, että molemmat olivat ala-ikäisiä.

Seurue katsoi muutaman tunnin televisiota ja nautti alkoholijuomia. Uhri joi arviolta kuusi olutta, ja oli illan päätteeksi omien sanojensa mukaan voimakkaassa humalassa.

Kun uhrin ystävä meni käymään vessassa, mies oli kosketellut uhria rinnoista ja yrittänyt riisua tämän. Ystävä kuitenkin näki tilanteen palatessaan huoneeseen ja keskeytti tilanteen.

Myöhemmin illalla mies oli kuitenkin onnistui saada voimakkaasti päihtyneen uhrin selälleen ja työnsi väkisin peniksensä tämän suuhun. Tilanne oli toistunut pian uudestaan. Uhrin mukaan näin kävi kahdesti tai kolmesti.

Lopulta ystävykset saivat kerättyä tavaransa, puettua ja paettua asunnosta.

Oikeudessa mies kiisti molemmat syytteet.

Miehen mukaan uhrin ystävä kertoi kummankin olevan yli 18-vuotiaita, ja väitti tulleensa huijatuksi näiden toimesta. Miehen mukaan mitään vaatteiden riisumista tai raiskausta ei ollut tapahtunut.

Käräjäoikeus piti uhrin ja tämän ystävän yhteneväisiä kertomuksia uskottavina. Käräjäoikeuden mukaan valokuvien perusteella sekä uhrin että hänen ystävänsä ulkonäön perusteella oli pääteltävissä, että he ovat alaikäisiä.

Miehen katsottiin pakottaneen 15-vuotiaan sukupuoliyhteyteen kanssaan käyttämällä hyväkseen tämän päihtymyksestä johtuvaa avutonta tilaa.

Vankeustuomion lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrille 6  000 euron korvaus kärsimyksestä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat