Helsingissä lukuisia tapahtumia viikonloppuna

Lauantaina teitä suljetaan puolimaratonin, sambakarnevaalin ja illallistapahtuman vuoksi.

Illallista taivaan alla syötiin Johanneksen kirkon liepeillä vuonna 2014.

9.6. 10:27

Viikonloppuna Helsinki on täynnä tapahtumia, koska perinteisen Helsinki-päivän menot jakautuvat tänä vuonna sekä lauantaille että sunnuntaille.

Tapahtumista kolme vaikuttaa lauantaina laajemmin myös liikenteeseen keskustassa ja kantakaupungissa: Helsinki Half Maraton, Illalinen taivaan alla ja Helsinki Samba Carnaval.

Puolimaratonille lähdetään Töölönlahden puistosta kello 8.15 lauantaiaamuna. Juoksureitti kulkee sieltä Baanaa pitkin Punavuoreen, Eiranrantaan, Kaivopuiston, Katajanokalle, Suvilahteen, Kalasatamaan ja Pasilan kautta takaisin Töölönlahdelle.

Maratonin vuoksi on tehty liikennejärjestelyjä, jotka ovat voimassa noin kello 12.45 asti. Katuja on suljettu sekä autoilta että kevyeltä liikenteeltä, raitiovaunuja ja busseja kulkee myös poikkeusreiteillä.

Tarkemmat tiedot kaduittain löytyvät täältä Helsingin kaupungin tiedotteesta.

Pohjoisesplanadi puolestaan suljetaan läpiajolta kello 14 alkaen Unioninkadun ja Mannerheimintien väliltä sambakulkueen ja illallistapahtuman vuoksi.

Jalan ja pyörällä pääsee liikkumaan lähes normaalisti, autollakin tonteille ajo ja huoltoajo on sallittu. Läpiajo sen sijaan on kielletty yhteen asti yöllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat