Helsinki-Vantaa varoittaa ”historian suurimmasta matkustaja­määrästä”

Lentokentän ennustetaan ruuhkautuvan varsinkin kello 14 eteenpäin ja ykkösterminaalin turvatarkastus on lisäksi kiinni.

Ruuhkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla perjantaina.

10.6. 10:11

Finavia varoittaa ruuhkista Helsinki-Vantaan lentoasemalla perjantai-iltapäivällä.

Kello 14–18 lienee varsinkin poikkeuksellisen vilkasta. Finavia kuvailee matkustajamääriä lentoaseman historian suurimmiksi. Matkustajamäärän ennakoidaan ylittävän edelliset ennätyksellisen vilkkaat tunnit vuodelta 2019.

Terminaali 1:n turvatarkastuspiste suljetaan perjantaina jo kello 10.45.

Niinpä Lufthansan, SAS:n ja Norwegianin matkustajia pyydetään lähtöselvityksen ja matkatavaroiden jättämisen jälkeen siirtymään terminaali 2:n turvatarkastukseen.

Kaikkien matkustajien kannattaa toisin sanoen varata tavallista enemmän aikaa lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen, varsinkin jos on ruumaan meneviä matkatavaroita. Jos ei ole, Finavia kehottaa tekemään lähtöselvityksen etukäteen.

Finavia ennakoi, että lomaruuhkia on odotettavissa kentällä koko kesäkuun ja erityisesti viikonloppuisin.

Kentällä oli lisäksi jo aiemmin tällä viikolla tilanne, jossa turvatarkastus laitettiin kiinni ykkösterminaalista, selityksenä henkilöstöpula.

Lue lisää: Monet eurooppalaiset lentokentät ovat tällä hetkellä kaaoksessa – Ainakin näillä kentillä lomalle lähtijän kannattaa varautua pitkiin jonoihin

Lue lisää: Helsinki-Vantaan terminaali 1:n turvatarkastus suljettiin illaksi henkilöstöpulan vuoksi – aamulla jälleen auki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat