Sairaalassa oleville nuorille suunnitellaan uutta koulua Helsingin Laaksoon

Psykiatrisella osastolla oleville lapsille ja nuorille tarvitaan uudet opetustilat.

Sophie Mannerheimin koulun päärakennus lähellä Hesperiaa.

10.6. 15:21

Sophie Mannerheimin koululle suunnitellaan uusia tiloja Laakson tulevan sairaalan yhteyteen.

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee tiistain kokouksessaan koulun tarveselvitystä. Lautakunnan päätös riittää näiden alustavien suunnitelmien hyväksymiseen, mutta rakentamisesta päätetään myöhemmin erikseen.

Tilat olisi tarkoitus saada osoitteeseen Lääkärinkatu 8 eli tulevan uuden Laakson sairaalan yhteyteen, koska ne on tarkoitettu psykiatrisessa osastohoidossa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä varten.

Sophie Mannerheimin koulu on Helsingissä sekä sairaalakoulu että erityiskoulu vaativaa erityistä tukea tarvitseville.

Opettajat opettavat esimerkiksi Uudessa lastensairaalassa, mutta koulun päärakennus on Sibeliuksenkadulla Kivelän sairaalan yhteydessä.

Kun psykiatriset osastot siirtyvät Laaksoon, niillä hoidettavien opetuksenkin on järkevä siirtyä, koska kaikille pitkät koulumatkat itsenäisesti eivät ole vaihtoehto.

Nykyiseen Laakson sairaalan rakennukseen 1 kunnostetaan koulutiloja 76 oppilaalle. Lisäksi tarvitaan uudisrakennus kahdelletoista oppilaalle vaativahoitoisten osaston yhteyteen.

Koulun tilat Laaksossa maksavat vajaat viisi miljoonaa.

Esityksessä poliitikoille korostetaan, että kun uutta koulutaloa aletaan suunnitella tarkemmin, on erityisen tärkeää kuunnella koulun ammattilaisia ja oppilaita. Tilojen on oltava rauhallisia ja turvallisia.

Lue lisää: ”Täällä jaksan lukea aivan eri tavalla” – Helsingissä on koulu, jonka ansioista kaikki lapset pääsevät oppimaan

Pääkoulu jatkaa väliaikaisessa talossaan Sibeliuksenkadulla toistaiseksi nyt käsiteltävistä suunnitelmista huolimatta, koska Sophie Mannerheim on tosiaan myös erityiskoulu sairaalakoulun lisäksi. Sen sijaan Välskärinkadulla olevista luokista luovutaan.

Helsingin kaupunki rakentaa yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa Laaksoon uutta sairaalaa, joka korvaa tulevaisuudessa lukuisia psykiatrisia sairaaloita sekä erityisesti vanhusten kuntouttamiseen keskittyvän nykyisen Laakson sairaalan. Uuteen sairaalaan sekä rakennetaan uutta että kunnostetaan vanhaa.

Lasten ja nuorten osastot muuttavat Laaksoon vuonna 2028.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat