Helsingin Kurvissa kirjattiin yli 70 huumeisiin liittyvää rikosta kolmen viikon aikana

Poliisin tehovalvonnan aikana löytyi myös 123 etsintäkuulutettua.

13.6. 17:15

Helsingin poliisi kirjasi kaikkiaan 74 huumeisiin liittyvää rikosta Kallion alueella kolmen viikon aikana. Tehovalvontajakson 16.5.–5.6. aikana virkavalta partioi etenkin Sörnäisten metroaseman ympäristössä ja puistoissa tavallista aktiivisemmin.

Avoin huumausainekauppa on aiheuttanut alueella toistuvia häiriöitä ja lisännyt turvattomuuden uhkaa.

Valvontajakson aikana kirjattiin 45 huumausaineen käyttörikosta, 28 huumausainerikosta ja yksi törkeä huumausainerikos. Lisäksi poliisi tavoitti 123 etsintäkuulutettua, poisti paikalta 1 166 ihmistä ja teki 40 hoitoonohjausta. Tiedot käyvät ilmi Helsingin poliisilaitoksen tiedotteesta.

Poliisin mukaan tehovalvontajakson pyrkimyksenä oli vähentää huumausainekauppaan ja huumeiden käyttöön liittyviä häiriöitä. Näkyvää partiointia alueella ja yhteistyötä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa on tarkoitus tehdä jatkossakin. Poliisi kuitenkin myöntää, ettei tilanne on haastava myös päihteiden käyttäjille.

”Näille henkilöille tulisi voida osoittaa paikka, jonne he voisivat mennä ja saada apua”, komisario Katja Nissinen Helsingin poliisista toteaa tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat