Helsingin kaupunki on epä­onnistunut työn­tekijöidensä palkan­maksussa – pormestari Vartiainen: ”Olemme todella pahoillamme”

Helsingin kaupunki vaihtoi uuteen palkanmaksujärjestelmään. Siitä alkoivat ongelmat.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Sen palveluksessa on noin 38 000 eri alojen työntekijää.

16.6. 17:57

Helsingin kaupungin palkanmaksu­ongelmat ovat jatkuneet kuukausikaupalla. Työtekijöitä on jäänyt täysin palkatta, ilman lisiä tai saanut palkkansa väärällä veroprosentilla.

Lue lisää: ”Absurdia”– Sadoilla Helsingin kaupungin työntekijöillä on edelleen palkka saamatta

HS uutisoi keskiviikkona, että yksi kaupungin työntekijä myi kierrätysryhmässä omaisuuttaan, jotta saisi kissansa ruokittua. Palkkaa kun ei ollut kuulunut.

Lue lisää: Palkatta jäänyt Helsingin kaupungin työntekijä myy omaisuuttaan somessa, jotta saisi maksettua vuokransa ja ruokittua kissansa

Helsinki on selittänyt ongelmia siirtymisellä uuteen palkanmaksu­järjestelmään. Muutos oli ennakoitua suurempi, eikä siihen osattu varautua tarpeeksi suurella lisätyövoimalla.

Ongelmia on kuitenkin ollut jo pari vuotta ennen uutta Sarastia-tietojärjestelmää. Esimerkiksi sijaiset ovat saaneet odottaa palkkojaan kuukausitolkulla.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar myönsi keskiviikkona twiitissään, että ongelmat ovat vakavia.

”Tilanne on karsea ja pyynnöistä huolimatta poliittinen johto ei ole saanut virkajohdolta riittävän selkeitä vastauksia tai sitoutuneisuutta ongelman välittömään ratkaisemiseen”, Razmyar twiittasi.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok) on ollut tietoinen palkanmaksu­ongelmista siitä saakka, kun niitä on ilmennyt.

Vartiainen perustelee ongelmia valtavalla palkanmaksu­järjestelmän muutoksella.

”Järjestelmän muutos oli pakko tehdä, sillä kaupungilla aikaisemmin ollut palkanmaksu­järjestelmä on peräisin 80-luvulta, ja sen tekninen tuki loppuu vuoden vaihteessa kokonaan”, Vartiainen kertoo.

Kaupunki valitsi Sarastia-tieto­järjestelmän, joka on kehitetty kunnille. Sarastiaa ei kuitenkaan ole kehitetty suurten kaupunkien tarpeisiin.

”Markkinoilla ei ollut parempaakaan järjestelmää”, Vartiainen sanoo.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa on yhteensä noin 38 000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa.

Vaikka kaupunki osasi varautua tietojärjestelmän muutoksen aiheuttamiin haasteisiin, palkkahallinnon työntekijöitä ei kuitenkaan resursoitu Vartiaisen mukaan tilanteeseen tarpeeksi.

”Tässä oli myös huonoa onnea. Tämän kokoluokan muutokset it-järjestelmissä etenevät harvoin virheittä, ja lakko tuli pisteenä iin päälle”, Vartiainen sanoo.

Kunta-alan lakon aikana noin puolet Helsingin kaupungin palkkahallinnan henkilöstöstä oli lakossa. Se hidasti virheiden korjausta entisestään.

Juhana Vartiainen

Apulaispormestari Nasima Razmyarin twiitin mukaan kaupungin poliittinen johto ei ole saanut virkajohdolta riittävän selkeitä vastauksia ongelman välittömään ratkaisemiseen.

Luottaako pormestari Vartiainen edelleen virkajohtoon?

”Minulla on täysi luotto virkajohtoon. Tällä hetkellä he tekevät hartiavoimin töitä, ja rekrytoivat koko ajan lisää työntekijöitä suoraan palkanlaskentaan ja palkanhallintaan.”

Lisäksi kaupunki rekrytoi vuokratyövoimaa ratkaisemaan ongelmaa.

Vartiainen uskoo, että toimenpiteet purevat.

”Jonkin ajan kuluttua kriisitilanne on saatu purettua. Hetken vielä kestää.”

Palkatta jääneitä tämä tuskin lohduttaa. Millaisia terveisiä pormestarilla olisi heille?

”Tämä on ollut todella ikävää ja valitettavaa. Pyydän kaupungin puolesta anteeksi. Olemme todella pahoillamme.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat