Helsingin seudulla aloittaa uusia runko­bussilinjoja elokuussa – osa asiakkaista menettää oman lähi­pysäkkinsä

Suurimmat muutokset bussi­liikenteessä koskevat matkustajia, jotka käyttävät Keski- ja Länsi-Vantaan bussilinjoja.

Oranssien runkobussien verkosto laajenee pääkaupunkiseudulla elokuusta alkaen.

17.6. 10:35 | Päivitetty 17.6. 10:44

Pääkaupunkiseudulla aloittaa elokuussa kolme uutta tiheästi liikennöitävää runkobussilinjaa, kertoo Helsingin seudun liikenne (HSL).

Linja 300 kulkee Elielinaukiolta Pähkinärinteen kautta Myyrmäkeen, linja 400 Elielinaukiolta Martinlaakson kautta Vantaankoskelle ja linja 600 Rautatientorilta Kartanonkosken kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

HSL:n yksikön päällikkö Aleksi Manninen sanoo, että uudistus on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa joukkoliikennettä ohjataan nykyistä enemmän raiteille.

Runkolinjat liikennöidään oransseilla busseilla, joihin voi nousta lippua näyttämättä.

Uudet linjat muodostavat joukkoliikenteen rungon Vihdintien, Hämeenlinnanväylän ja Tuusulanväylän suunnissa.

Samalla HSL lopettaa kymmenenkunta nykyistä bussilinjaa. Historiaan jäävät esimerkiksi linjat 322, 332, 411, 415, 421, 435, 436, 437, 575, 615 ja 617.

HSL:n mukaan uudet runkolinjat parantavat yhteyksiä etenkin Vantaan Myyrmäessä ja Tammistossa ja lyhentävät bussien odotus- ja vaihtoaikoja. Niiden vuoroväli on enintään kymmenen minuuttia.

Kääntöpuolena on, että osa asiakkaista menettää oman lähipysäkkinsä.

Uusien runkolinjojen lisäksi osaan nykyisistä bussilinjoista tulee muutoksia. Esimerkiksi Kampista kulkevan linjan 37 reitti pitenee ja päätepysäkki siirtyy Pohjois-Helsingin Honkasuolta Myyrmäkeen.

Linja 321 Elielinaukiolta Vanhakartanoon puolestaan liikennöi vastaisuudessa vain arkisin, ja sen vuoroväli harvenee. Linja 611 Rautatientorilta Tikkurilaan jättää jatkossa Tikkurilantien väliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat