Otaniemeen nousee uusia asuntoja yli tuhannelle opiskelijalle

Otaniemen kampuksen opiskelija-asunnoille on ollut paljon kysyntää, eikä asuntoja ole riittänyt kaikille halukkaille.

Espoon Otaniemen kampusalue tiivistyy lähitulevaisuudessa entisestään, kun alueelle nousee uusia asuinkerrostaloja opiskelijoille.

20.6. 21:57

Espoon Otaniemeen nousee lähitulevaisuudessa uusia opiskelija-asuntoja yli tuhannelle korkeakouluopiskelijalle.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi useita vuosia vireillä olleet asemakaavat tänään maanantaina. Kaupungin suunnitelmien mukaan keskelle Otaniemeä, Otakaaren varrelle, rakennetaan 700 asukkaan opiskelija-asuntojen lisäksi pieni päivittäistavarakauppa.

Kehä 1:n Pohjois-Tapiolan risteykseen rakennetaan Maarinsolmun eritasoliittymä, jonka viereiselle alueelle on sitä vastoin määrä nousta puukerrostalo 230 opiskelijalle.

Otakaaren ja Maarinsolmun asemakaavat siirtyvät vielä kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi elokuulle. Servinniemen täydennysrakentamisen mahdollistavan asemakaavan kaupunginhallitus hyväksyi suoraan. Alueelle rakennetaan kolme uutta asuinkerrostaloa.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornoksen (kok) mukaan Otaniemen opiskelija-asunnoille on kysyntää, eikä niitä ole riittänyt kaikille halukkaille.

”Otaniemi on aivan erityinen opiskelijayhteisö, ja moni opiskelija haluaa senkin vuoksi asua mahdollisimman lähellä kampusta.”

Espoossa on viime vuosina hyväksytty vain muutama yksittäinen opiskelija-asuntorakentamisen asemakaava, Vuornos kertoo. Myös nyt hyväksytyt kaavat odottivat pöydällä useiden vuosien ja jopa vuosikymmenen ajan esimerkiksi erilaisten maankäyttöön liittyvien kysymysten vuoksi.

Vuornoksen mukaan on epätodennäköistä, että rakentaminen alkaisi vielä tänä vuonna.

”Uskon, että ainakin jotkin palat kustakin hankkeesta lähtevät liikkeelle parin vuoden sisällä.”

Vuornos näkee Otaniemen kehittämisen hyödyttävän vahvasti myös Espoon kaupunkia, kun osaavat tekijät jäävät alueelle töihin.

”Espoon yksi tärkeimmistä menestystekijöistä on vuosien aikana ollut se, että Otaniemessä opiskelleet korkeakouluopiskelijat ovat juurtuneet Espooseen. Espoon tulevaisuudelle on todella tärkeää, että yhä useampi opiskelija voi jatkossa päästä asumaan Otaniemeen ja siten innostua Espoosta.”

Lue lisää: Espoon Otaniemeen nousi uusi oikeustalo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat