Helsinki-Vantaan lentojen lähtö­selvitykset ja turva­tarkastukset siirrettiin yhteen terminaaliin – Finavian mukaan kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan

Toimintojen siirto yhteen terminaaliin on osa lentokentän laajennushanketta.

Ihmiset jonottivat turvatarkastukseen Helsinki-Vantaan lentokentällä 10. kesäkuuta.

21.6. 2:11 | Päivitetty 21.6. 9:57

Helsinki-Vantaan lentojen lähtöselvitykset, turvatarkastukset ja matkatavaroiden luovutukset keskitetään yhteen terminaaliin tästä päivästä lähtien.

Lentoasemayhtiö Finavian mukaan terminaalit 1 ja 2 sekä niitä yhdistänyt kulkukäytävä poistuvat käytöstä. Vanhat lähtö- ja tuloaulat suljetaan ja muutetaan matkustaja- ja henkilöstötiloiksi.

Toimintojen keskittäminen yhteen terminaaliin on osa Helsinki-Vantaan lentokentän laajennushanketta, jonka on tarkoitus valmistua ensi kesään mennessä.

Finavian viestinnän asiantuntija Elina Suomisen mukaan ensimmäinen aamu yhden terminaalin taktiikalla on sujunut erittäin hyvin.

”Muutos tapahtui yön aikana ja kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan”, Suominen sanoo.

Kesäkuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut päivittäin yli 40 000 matkustajaa. Luku sisältää kaikki matkustajat, eli myös lentoa vaihtavat. Ennen koronaa kesälomakaudella päivittäisen matkustajamäärät olivat Suomisen mukaan noin 60 000 – 70 000 matkustajaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat