Kokoomus­valtuutettu vaati Wille Rydmanin erottamista Helsingin luottamus­tehtävistä – Rydman eroaa valtuustoryhmästä toistaiseksi

Useat naiset ovat kertoneet HS:lle kokoomuksen Wille Rydmanin käyttäytyneen epäasiallisesti heitä kohtaan. Rydmanin puoluetoveri Helsingin kaupunginvaltuustosta on sitä mieltä, että Rydmanin asemaa tulisi harkita uudelleen.

Wille Rydmanin luottamustehtäviin kuuluu muun muassa Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtajuus.

21.6. 9:33 | Päivitetty 21.6. 18:18

Helsingin kokoomus tiedotti tiistai-iltana, että kansanedustaja Wille Rydman eroaa valtuustoryhmän jäsenyydestä toistaiseksi.

Rydman luopuu myös kaikista Helsingin kaupungin luottamustehtävistään eli kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajuudesta ja Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtajuudesta.

Lue lisää: Wille Rydman eroaa Helsingin kokoomuksen valtuusto­ryhmästä

Wille Rydmanin (kok) puoluetoveri, kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Sini Korpinen kyseenalaisti aiemmin Rydmanin aseman puolueen valtuustoryhmässä.

Viikonloppuna julkaistussa jutussa useat naiset kertoivat HS:lle Rydmanin käyttäytyneen epäasiallisesti heitä kohtaan. Osa on ollut-tapahtuma aikaan alaikäisiä.

”Tällaisessa tilanteessa ei ole mitään kultaista keskitietä. Ainoa oikea valinta, ja se ainoa tapa osoittaa sitä kuuluisaa nollatoleranssia, on näyttää että tällaisella toiminnalla on seurauksia”, Korpinen sanoo.

Korpisen mukaan puolueessa ollaan jakauduttu kahtia: osa ihmettelee, miksi tästä nyt puhutaan, kun rikosta ei ole tapahtunut eikä asiaa tutkinut keskusrikospoliisikaan löytänyt mitään.

”Itse ajattelen edustavani sitä joukkoa, joka ajattelee että vaikka lain kirjainta ei ole ylitetty, on silti tapahtunut asioita jotka ovat erittäin kyseenalaisia valta-asemassa olevalle ihmiselle”, Korpinen sanoo.

Korpinen on seurannut sosiaalisen median keskusteluja, joissa ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä syyttävien tyttöjen uskottavuutta on epäilty. Korpinen kertoo, että on itse viime päivinä saanut muun muassa Instagram-sovelluksen kautta viestejä muilta naisilta, jotka ovat olleet todistamassa kuvatunlaista käytöstä Rydmanin puolelta.

”Minulla ei ole pienintäkään syytä epäillä näiden tyttöjen kokemuksia.”

Lue lisää: ”Mulla on kaks alaikäistä tyttöä mukana” – Kansanedustaja Wille Rydmanin kerrotaan lähestyneen alaikäisiä tyttöjä vuosien ajan, ja hänestä on varoiteltu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat