Kokoomuksen valtuusto­­ryhmä pitää Rydmanin ero­päätöstä yksi­mielisesti oikeana

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen näkee Wille Rydmanin tilanteen ”haastavana lähtökohtana eduskuntavaaliehdokkuudelle”.

Kokoomuksen valtuustoryhmä pui Wille Rydmanin asemaa keskiviikkona.

22.6. 17:11 | Päivitetty 22.6. 17:58

Kokoomuksen valtuustoryhmä piti keskiviikkona iltapäivällä ylimääräisen kokouksen, joka käsitteli kansanedustaja Wille Rydmanin ympärillä käytyä julkista keskustelua hänen epäasiallisesta käytöksestään.

Kokoomus tiedotti jo tiistaina Rydmanin päätöksestä erota valtuustoryhmästä.

Lue lisää: Wille Rydman eroaa Helsingin kokoomuksen valtuusto­ryhmästä – Eduskunta­vaali­ehdokkuus epä­toden­näköinen

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen mukaan ryhmässä todettiin yksimielisesti, että Rydmanin tekemä ratkaisu oli oikea.

”Kävimme kokouksessa tilanteen läpi. Halusimme antaa kaikille valtuustoryhmän jäsenille mahdollisuuden kertoa tuntojaan asiaan liittyen”, Vierunen kertoo.

Rydman ei osallistunut kokoukseen, vaikka hänelle Vierusen mukaan tarjottiin siihen mahdollisuus. Vierunen kertoo, ettei ole keskustellut Rydmanin kanssa tiistain jälkeen.

Valtuustoryhmä kävi keskustelua myös Rydmanin eduskuntavaaliehdokkuudesta. Vierunen näkee Rydmanin tilanteen ”haastavana lähtökohtana ehdokkuudelle”.

”Se ei kuitenkaan ole valtuustoryhmän päätös, vaan Helsingin piiri päättää asiasta.”

HS:n soitto­kierroksen perusteella kokoomuksen Helsingin piirissä on voimakasta vastustusta Rydmanin eduskunta­vaali­ehdokkuutta kohtaan.

Lue lisää: HS:n soitto­kierros: Kokoomuksen Helsingin piirissä voimakasta vastustusta Wille Rydmanin eduskunta­vaali­ehdokkuudelle

Vierunen kertoo, että valtuustoryhmä jatkaa tästä eteenpäin tavanomaisen päiväjärjestyksen mukaisesti.

”Kuten monen suulla on jo todettu, niin eihän tällainen käytös ole hyväksyttävää. Meidän täytyy nyt puolueena varmistaa, että teemme sellaiset toimenpiteet, ettei tällaista pääse enää tapahtumaan.”

Rydman on useiden naisten kertomuksen mukaan käyttäytynyt epäasiallisesti heitä kohtaan. Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina laajan jutun aiheesta.

Lue lisää: ”Mulla on kaks alaikäistä tyttöä mukana” – Kansanedustaja Wille Rydmanin kerrotaan lähestyneen alaikäisiä tyttöjä vuosien ajan, ja hänestä on varoiteltu

Rydmanin kanssa tekemisissä olleet naiset kertovat hänen olleen puheissaan asiaton ja seksuaalissävytteinen, käyttäytyneen uhkaavasti ja tuputtaneen heille alkoholia. Osa naisista on ollut alaikäisiä silloin, kun Rydman on lähestynyt heitä.

Rydman itse kiistää toimineensa epäasiallisesti jutussa esiintyviä naisia kohtaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat