Suomen­linnan keskeisillä kulku­reiteillä tehdään kunnostus­töitä läpi koko kesän

Suomenlinnan kolmevuotinen kunnostusurakka jatkuu kesän aikana. Palvelut ovat auki entiseen tapaan, mutta kunnostustyöt saattavat vaikuttaa kulkureitteihin.

Suomenlinnassa tehdään kesällä kivitöitä.

23.6. 9:56

Kesällä Suomenlinnassa vierailijoiden on hyvä varautua siihen, että tuttuja kulkureittejä ohjataan kiertoreiteille ja osa kulkureiteistä saattaa olla totuttuja kapeampia.

Näkyvimpiä kunnostustöitä kesällä ovat pääraitin varrella tehtävät kivityöt, Susisaaren sillan läheisyydessä olevat kaivutyöt sekä infratyöt Lennätinmäellä. Lennätinmäki on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä elokuun loppuun asti.

Kaikkien Suomenlinnan palveluiden ja nähtävyyksien äärelle pääsee työmaista huolimatta.

Vuonna 2020 alkaneen kolmivaiheisen kunnostushankkeen tavoite on parantaa linnakkeen reittien esteettömyyttä sekä helpottaa niiden kunnossapitoa.

Toistaiseksi on valmistunut muun muassa Piperin puistossa sijaitsevan Lemmenlammen uusi laituri sekä sillan kansirakenteet.

Reittien kunnostuksessa kiinnitetään erityistä huomiota Suomenlinnan alkuperäisen ilmeen säilyttämiseen. Ensi vuonna linnoituksessa tehdään pinta- ja viimeistelytöitä. Koko kunnostusurakan on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus on Unescon maailmanperintökohde sekä yksi Helsingin suosituimmista turistikohteista. Saarella vierailee vuosittain lähes miljoona kävijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat