Vantaan uuden pää­poliisi­aseman rakentaminen Tikkurilassa etenee

Pääpoliisiaseman lisäksi samalle tontille Tikkurilaan rakennetaan poliisivankila. Rakennustyöt alkavat kuluvana kesänä, ja ne on tarkoitus saattaa päätökseen vuonna 2024.

Vanhalle poliisitalolle ei ole vielä löydetty uutta käyttöä. Itä-Uudenmaan uusi poliisilaitos valmistuu Jokiniemeen 2024. Tällä hetkellä poliisin palvelut ovat hajautettuna kolmeen eri paikkaan.

23.6. 15:04

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt käynnistää Vantaan uuden pääpoliisiaseman ja poliisivankilan rakentamisen Tikkurilan Jokiniemessä vielä kuluvan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Ensimmäisenä alkaa poliisivankilan rakentaminen kesällä 2022.

Rakennustöiden on määrä valmistua loppuvuodesta 2023, ja tavoitteena on, että poliisivankila saadaan käyttöön vuoden 2024 alussa.

Seuraavaksi vuorossa olevan pääpoliisiaseman rakentaminen on tarkoitus käynnistää loppuvuodesta 2022 ja saada päätökseen elokuussa 2024.

Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, pääpoliisiasema otetaan käyttöön loppuvuodesta 2024.

Uudelle poliisiasemalle keskitetään kaikki Vantaan poliisin palvelut, kuten lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, löytötavarat ja poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset.

Vantaan poliisi on toiminut väistötiloissa vuodesta 2018 lähtien vanhan poliisitalon sisäilmaongelmien vuoksi.

Rakennushanke maksaa arviolta noin 90 miljoonaa euroa.

Uudet tilat tulevat keskusrikospoliisin naapuriin, jossa Senaatti-kiinteistöt aloittaa ensi syksynä keskusrikospoliisin päärakennuksen laajennushankkeen.

Rakennustyöt alkavat alustavien suunnitelmien mukaan lokakuussa 2022 ja valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat