Meren lämpötila Suomenlinnassa hätkähdyttää – Tuskaisen lämpimiksi muhineiden uimavesien joukosta löytyy viilennystä etsivän paratiisi

Uimavedet ovat lämmenneet Helsingissä pääosin yli 20-asteisiksi.

Viileyttä kaipaavan kannattaa suunnata uimaretkelle Helsingin saariin.

28.6. 10:31 | Päivitetty 28.6. 10:51

Nyt on kuumaa! Helpotusta helteeseen on hankala löytää sen enempää ulkoa varjosta kuin sisältä kaupunkiasunnosta. Entäpä uimarannalta? Ensi vilkauksella näyttää toivottomalta: tiistaina aamulla vähän kymmenen jälkeen miltei kaikkien Helsingin uimavesien lämpötilat paistattelivat korkeissa lukemissa. Peräti 24 uimaveden lämpötila ylitti 20 astetta ja viiden lämpötila kohosi jopa yli 25 asteen.

Tiedot käyvät ilmi nettisivulta uiras.fvh.io, johon Helsingin kaupunki kokoaa uimavesien lämpötiloja ajantasaisesti. Listalla on 26 uimapaikkaa ja uimarantaa. Uimavesien lämpötilat päivittyvät ajantasaisesti puolen tunnin välein.

Tiistaina vähän kymmenen jälkeen kuuminta uimavesi oli Pikku Huopalahdessa, 26,3-asteista. Kuusijärvellä polskuttelu ei välttämättä virkistä sekään, sillä tuoreen mittauksen mukaan uimavesi on 26-asteista.

Minne sitten kannattaa suunnata, jos kaipaa viileämpää vettä?

Suomenlinnaan. Siellä meriveden lämpötila oli aamukymmeneltä mitattuna 16,6-asteista.

Suhteellisen viileisiin lukemiin päästään myös Pihlajasaaressa (19,4 °C).

Päivän mittaan vesien lämpötilat nousevat, joten viileyttä kaipaavalle sopii parhaiten aamu- tai iltauinti. Viileämmät vedet ovat usein myös puhtaampia eikä niihin kerry niin paljon levää kuin lämpimiin vesiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat