Lähijunien liikenteessä katko ensi yönä suuren siltaurakan takia

Helsingin kaupunki lisää ajokaistoja Veturitiellä, ja siksi siltaa levennetään.

Veturitien siltaa levennetään

28.6. 13:59

Lähijunaliikenne Pasilan aseman ja Huopalahden aseman välillä on poikki ensi yönä kello 0.10–5.00.

Liikennekatkon aikana L-junat eivät kulje Helsingin päärautatieaseman ja Huopalahden välillä. Kirkkonummelta ja Siuntiosta puolenyön jälkeen lähtevät junat pysähtyvät Huopalahden asemalle.

Lentoasemaa palvelevat kehäradan junat I ja P eivät kulje Huopalahden ja Pasilan välillä.

Viiden tunnin liikennekatkon syynä on kriittinen työvaihe Helsingin Veturitien siltaurakassa. Siltatyömaalla nostetaan paikalleen suuria rakenteita, joita ei voitaisi asentaa junaliikenteen kulkiessa.

Junaradan ylittävää siltaa levennetään, koska kaupunki lisää ajokaistoja Veturitien kapeimmalla osuudella kadun pohjoispäässä.

Veturitien urakassa kadun pohjoispään linjaus siirtyy lähemmäs junarataa.

Kadun molemmille reunoille tulee koko pituudeltaan erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet.

Veturitiensilta uusitaan ja levennetään noin kolme kertaa nykyistä leveämmäksi.

Tähän asti autoliikenne on kulkenut vanhalla siltakannella, ja uutta siltaa on rakennettu vanhan sillan pohjoispuolelle.

Ensi viikolla liikenne siirtyy uudelle siltapuoliskolle, ja vanhaa siltaa aletaan purkaa. Veturitien urakka siltoineen kaikkineen valmistuu vuoden 2023 syksyllä.

Liikennekatkon aikana tiistain ja keskiviikon välisenä yönä voi poikkeuksellisesti matkustaa Huopalahden ja Vantaankosken välisessä liikenteessä pelkällä AB-lipulla C-vyöhykkeen kautta.

Poikkeus koskee myös Helsingistä kello 4.36 ja 4.51 lähteviä ja vasta varsinaisen katkon jälkeen Huopalahteen saapuvia I-junia.

L-junat Kirkkonummelta kello 23.37 ja Siuntiosta kello 0.28 kulkevat vain Huopalahteen asti.

L-juna, jonka lähtöaika Helsingistä olisi kello 4.33, lähtee liikkeelle vasta Huopalahdesta kello 4.42.

P-junat, joiden lähtöajat Helsingistä olisivat kello 0.18, 0.48, 4.18 ja 4.48, lähtevät liikkeelle kohti lentoasemaa vasta Huopalahdesta kello 0.27, 0.57, 4.27 ja 4.57.

I-juna Helsingistä kello 23.36 kulkee vain Huopalahteen asti. Lisäksi ylimääräinen I-juna kulkee kello 0.36 Helsingistä lentoaseman kautta Huopalahteen asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat