Onko tässä Helsingin hulppein uusi asuinalue? Meren kaikkialta ympäröimien talojen rakentaminen aloitettiin

Aloituskortteli valmistuu yhtä aikaa Kalasataman raitiolinjan kanssa.

Nihdin aloituskortteli sijoittuu tulevan Merihaansillan kupeeseen. Korttelin ympäri kulkee Pasilan raitiotie ja sen eteläpuolitse kulkee Laajasalon raitiotie.

29.6. 11:19 | Päivitetty 29.6. 11:34

Onkohan tämä kenties Helsingin hulppein uusi asuinpaikka? Sompasaaren eteläisimpään kärkeen Nihtiin alkaa nousta asuntoja, joista on esteetön merinäköala ja hyvät raitioliikenteen yhteydet keskustaan ja Pasilaan.

Nihdin aloituskorttelissa rakentaminen on alkanut kahdella tontilla. Liki 140 asunnon korttelin viimeiset osat valmistuvat yhtä aikaa Kalasatamasta Pasilaan kulkevan raitiolinjan kanssa vuonna 2024.

”Viimeisten kohteiden rakennustyöt on tarkoitus käynnistää loppuvuoden 2022 aikana”, kertoo rakennusyhtiö YIT:n yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala.

Lukiksi nimettyyn asuinkortteliin tulee omistusasuntoja 86, hitas-asuntoja 29 ja ara-säänneltyjä vuokra-asuntoja 25.

A-Kruunulle valmistuvista vuokra-asunnoista osa on yhteisöasuntoja ja neljä katutason huoneistoa on suunniteltu taiteilija-asunnoiksi.

Hannukkalan mukaan Lukin arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa Nihdin teollisesta satamahistoriasta, ja korttelin sisäpihan suunnitteluratkaisujen idean taustalla on rakennusalueella aikoinaan sijainnut varsinainen Nihdin saari.

Korttelipihan keskelle on suunniteltu saarimainen kasvillisuusalue, jonka keskelle sijoittuu maanalaisen pysäköintihallin läpi nouseva maanvarainen osa. Pihan keskelle pystytään siten istuttamaan puita, jotka voivat kasvaa suuriksi.

Kortteliin tulee myös viherkattoja, kattosaunoja ja viherhuoneita terasseineen.

Nihtiin on kaavoitettu asuntoja noin 3 000 asukkaalle. Alueelle on suunniteltu kymmenen asuinkorttelia, hotellikortteli, ravintolakortteli, kaksi vesialueen korttelia liike-, toimisto- tai ravintolalaivoille, päiväkoti ja pienvenesatama.

Laajasalon raitioliikenteen on määrä alkaa vuonna 2027.

Nihdin aloituskortteli on saanut nimekseen Lukki.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat