Paikalla ollut Paavo Arhinmäki kertoo HS:lle Oodin tapahtumista – Mielenosoittajilla hakaristejä

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki osallistui lastensa kanssa drag-satutuokioon, jonka ”hakaristeihin ja papin lipereihin” pukeutunut joukko yritti keskeyttää.

Paavo Arhinmäki oli paikalla työnsä puolesta. Lasten loma-aikojen vuoksi myös lapset pääsivät osallistumaan tilaisuuteen.

1.7. 12:26

Apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas) osallistui perjantai aamupäivänä drag-artistien satuhetkeen keskustakirjasto Oodissa. Juuri ennen tilaisuuden alkua paikalle saapui Arhinmäen kuvailun mukaan ”joukko ennakkoluuloisia aikuisia”.

Arhinmäen mukaan kirjaston ylimmän kerroksen lasten osastolla järjestettävään tilaisuuteen osallistui runsaasti lapsia, jotka olivat innoissaan mukana ohjelmassa.

”Tämä on juuri sen tyyppistä toimintaa, mitä Helsingin kirjastoissa pitää lapsille järjestää. Lasten mielestä tämä oli hauskaa ja kiinnostavaa”, Arhinmäki sanoo HS:lle.

Kesken tilaisuuden paikalle saapui useita henkilöitä, joilla Arhinmäki kuvailee olleen ”hakaristejä ja papin liperit”.

”Valitettavasti on vielä joitakin ihmisiä, jotka eivät halua kunnioittaa erilaisuutta ja moninaisuutta”, Arhinmäki sanoo.

Lue lisää: Aggressiivisesti huudelleet häiriköt ilmestyivät drag queenin vetämälle lasten satu­tunnille Oodissa – Laaja poliisitehtävä

Tilanteeseen oltiin Arhinmäen mukaan varauduttu etukäteen, ja järjestyksenvalvojat poistivat häiriköt. Arhinmäki kuvailee henkilökunnan toimintaa rauhalliseksi. Paikalle kutsuttiin myös poliisit.

Häirikköjen poistamisen jälkeen Pride-viikkoon liittyvä ohjelma jatkui kirjastossa normaalisti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat