Helteet päättyvät ensi viikolla ja sää muuttuu tavanomaista viileämmäksi

Sää viilenee ensi viikolla koko Suomessa. Pääkaupunkiseudulle odotetaan sadekuuroja ja epävakaata säätä.

Pride-juhlaa vietettiin lauantaina Helsingin Kaivopuistossa helteisessä säässä.

3.7. 10:36 | Päivitetty 3.7. 11:01

Pääkaupunkiseudulla vietetään toistaiseksi viimeisiä hellepäiviä. Ensi viikolla kuumuus vaihtuu viileään säähän ja sadekuuroihin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Maanantai on toistaiseksi viimeinen päivä, jolloin lämpötilat nousevat hellelukemiin Uudellamaalla. Tiistaina ennuste lupaa vielä yli 20 astetta, mutta keskiviikosta alkaen lämpötilat jäävät noin 18–20 asteeseen.

”Näyttää, että saadaan helpotusta helteisiin ja toivon mukaan vähän sadettakin, jotta luontokin saisi kosteutta”, Tuovinen arvioi.

Tiistaista eteenpäin voi odottaa pieniä sadekuuroja, torstaina kuuroja on Tuovisen mukaan jo enemmän. Sadekuurojen yhteydessä voi myös ukkostaa, mutta suuria myrskyjä ei odoteta.

Uutta helleputkea ei Tuovisen mukaan ole näköpiirissä. Nyt helle on jatkunut pääkaupunki­seudulla kymmenen päivää.

”Olisi poikkeuksellista, jos täällä olisi sellainen aalto. Nyt enemmänkin palataan normaaliin.”

Viime viikot Suomessa on vallinnut korkeapaine, jonka vaikutuksesta maahan on virrannut kuumaa ja kosteaa ilmaa. Nyt korkeapaine väistyy, ja tilalle virtaa viileämpää ilmaa.

Lopputuloksena on Tuovisen mukaan viileämmät säät kuin tavallisesti tähän aikaan vuodesta.

Helteet päättyvät ensi viikolla myös muualla Suomessa. Tuovinen ennustaa sään olevan vielä maanantaina monin paikoin helteistä, mutta tiistaista alkaen ilmat viilenevät. Sadekuuroja on luvassa myös muualle Suomeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat