Pikkukosken uimarannan sulkenut haju jäi mysteeriksi – Uimista ei suositella, mutta se ei ole enää kiellettyä

Pikkukosken uimaranta suljettiin jätevesiepäilyn takia torstaina 30. kesäkuuta. Vesinäytteissä ei todettu jäteveden vaikutuksia.

Pikkukoski on kesäisin suosittu uimapaikka Veräjälaaksossa Vantaanjoen varrella.

4.7. 15:30

Vantaanjoen uimarantojen vedessä ei todettu jäteveden vaikutuksia.

Pikkukosken uimarannalla Veräjälaaksossa kiellettiin uiminen torstaina aamupäivällä 30. kesäkuuta , kun uimavalvojat havaitsivat rannalla jäteveden hajua.

Lue lisää: Helsinki kielsi Pikkukosken uima­rannalla uimisen, mutta se ei vaikuttanut tuntikausiin mihinkään – ”Tieto tuli myöhässä”

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) otti Vantaanjoen varren Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion uimarannoilta vesinäytteet samana päivänä. Tulosten perusteella uimavesissä ei ollut havaittavissa jäteveden vaikutuksia.

Kaupungin tiedotteen mukaan hajun aiheuttaja uimarannalla ei ole selvinnyt, mutta syyksi epäillään alueen viemäröintiä. HSY jatkaa selvityksiä alueen viemäröinnin osalta.

Kaupunki on muuttanut suositustaan Pikkukosken suhteen. Uimista ei edelleenkään suositella, mutta se ei enää ole kielletty

Vantaanjoen varren uimarantojen veden laadun on todettu heikkenevän rankkasateiden aikana ja niiden jälkeen. Uimista suositellaan välttämään Vantaanjoen varren uimarannoilla rankkasateiden yhteydessä.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut seuraa uimavesien laatua säännöllisesti. Kaupungin rantojen ajankohtaisen vedenlaadun ja sinilevän tilanteen voi tarkistaa Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat