Parisuhteen päättymiseen pettynyt nainen yritti ajaa entisen puolisonsa yli – Ehdollinen vankeustuomio

Hovioikeus päätyi samaan ratkaisuun kuin käräjäoikeus, jonka mukaan nainen yritti vahingoittaa kahta henkilöä.

6.7. 10:16

Entisen kumppanin kosto toi vuonna 1995 syntyneelle naiselle vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen Helsingin hovioikeudessa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin antanut vastaavan tuomion, josta nainen valitti hovioikeuteen. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Naisen maksettavaksi tuli muun muassa päiväsakkoja yhteensä 300 euroa, vahingonkorvausta kärsimyksestä 2 000 euroa ja korvauksia vakuutusyhtiölle noin 9 650 euroa viivästyskorkoineen.

Syyksi luetut rikokset olivat liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeän pahoinpitelyn yritys ja vahingonteko.

Tapahtumaketju sai alkunsa joulukuussa 2019 Vantaan Rajakylässä pysäköintialueella, jossa enimmäisnopeus oli 30 kilometriä tunnissa.

Syyttäjän mukaan nainen ajoi alueelle 50–70 kilometrin tuntinopeudella ja törmäsi pysäköityyn ajoneuvoon, joka törmäsi toiseen ajoneuvoon, joka taas törmäsi toiseen ajoneuvoon. Kaikki neljä ajoneuvoa vaurioituivat.

Syyttäjän mielestä nainen yritti törmätä kahteen henkilöön, jotka joutuivat väistämään tilanteessa. Toinen henkilöistä oli naisen entinen kumppani. Parisuhde oli päättynyt hiljattain.

Nainen kertoi käräjäoikeudessa, että hänen tarkoituksenaan oli törmätä entisen kumppaninsa ajoneuvoon. Hän kiisti ylittäneensä sallitun enimmäisnopeuden ja yrittäneensä ajaa ihmisten päälle.

Naisen mukaan hänen entinen kumppaninsa ja tämän seurassa ollut henkilö olivat sellaisessa paikassa, ettei hän olisi voinut osua heihin. Asianomistajien mukaan he olivat kahden auton välissä.

Tuomion perusteluiden mukaan naisen ajonopeus oli varmuudella enemmän kuin hänen kertomansa 40 kilometriä tunnissa, joka jo sinällään on ylinopeus.

Käräjäoikeus arvioi nopeudeksi 60–70 kilometriä tunnissa, koska törmäyksessä turvatyynyt olivat lauenneet ja kaikille ajoneuvolle aiheutui merkittävät vahingot.

Lisäksi nainen oli sanonut törmäyksen jälkeen ex-kumppanilleen, että jos hän ei saa olla tämän kanssa, ei kukaan muukaan saa ja että hän istuu mieluummin vankilassa.

Käräjäoikeus katsoi, että naisen tarkoituksena ei ollut uskottavasti vain ajoneuvon vahingoittaminen. Näytön perusteella tarkoitus oli nimenomaan vahingoittaa ex-kumppania ja toista henkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat