Moottoripyöräilijä kaahasi 240 km/h

Rajua ylinopeutta ajanut moottoripyöräilijä saatiin lopulta pysähtymään Helsingin Lauttasaareen.

6.7. 9:29

Liikennevalvontaa myöhään sunnuntai-iltana Turunväylällä suorittanut poliisipartio teki havainnon merkittävää ylinopeutta ajaneesta moottoripyöräilijästä.

Poliisin mukaan kuljettaja ajoi yli 200 kilometrin tuntinopeutta 60 km/h rajoitusalueella.

”Moottoripyöräilijä ei noudattanut poliisipartion pysäytysmerkkejä, vaan lähti pakenemaan ensin Turunväylää ja sitten Nupurintietä kohti Espoota”, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Takaa-ajon aikana poliisipartio mittasi moottoripyöräilijän keskinopeudeksi lähes 240 km/h alueella, jonka nopeusrajoitus oli 120 km/h. Myöhemmin kuljettajan kerrotaan ajaneen lähes 200 km/h alueella, jonka nopeusrajoitus oli 60 km/h.

Seuraamaan lähtenyt poliisipartio menetti välillä näköyhteyden moottoripyöräilijään, mutta hänet havaittiin myöhemmin Finnoontiellä Espoossa.

Moottoripyörää kuljettanut nuori mies saatiin lopulta pysähtymään Helsingin Lauttasaareen ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettaja ei ole toistaiseksi osannut antaa järkevää syytä pakenemiselle. Epäilty on määrätty ajokieltoon ja rikosasia siirtyy poliisilta seuraavaksi syyteharkintaan.

”Onneksi tapahtuma-aikaan liikennemäärät olivat vähäisiä, eikä konkreettisia vaaratilanteita päässyt syntymään”, Isoaho toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat