EU antoi miljoonien eurojen tuen Helsingin Satamalle – Satamien suuri mylläys muuttaa Helsinkiä pysyvästi

EU on myöntänyt yhteensä 6,8 miljoonan euron rahoituksen Helsingin ja Tallinnan satamien Twin port V-hankkeelle. Tästä summasta Helsingin Sataman osuus on lähes neljä miljoonaa euroa.

Länsisataman uusi terminaali on rakennettu aiempien Twin Port-hankkeiden saamalla tuella.

6.7. 14:43

Helsingin ja Tallinnan satamat ovat vuodesta 2011 lähtien kehittäneet yhdessä satamien välisiä rahti- ja matkustajayhteyksiä, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

EU-rahoitusta käytetään Helsingin ja Tallinnan välisten yhteyksien tehokkuutta ja vastuullisuutta kehittäviin hankkeisiin.

Helsingissä rahoitusta käytetään 2030-luvulle jatkuvan kehittämisohjelman selvitystöihin sekä tekniseen suunnitteluun. Kehittämisohjelman toimenpiteiden tavoitteena on keskittää liikennettä ja vapauttaa kaupunkialuetta muuhun käyttöön.

Kehittämisohjelmaan kuuluu muun muassa Tallinnan matkustaja-autolauttaliikenteen keskittäminen Länsisatamaan sekä Tukholmaan suuntaavaan matkustajaliikenteen keskittäminen Katajanokalle.

Tallinnan satamassa rahoitusta käytetään satamainfrastruktuurin parantamiseen Muugan ja vanhan kaupungin satamissa.

Edeltävillä Helsingin ja Tallinnan välisen yhteyden kehittämiseen tarkoitetuilla Twin port-hankkeilla on muun muassa rakennettu Länsisataman uusin terminaali sekä parannettu terminaalin liikenneyhteyksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat