Helsinkiläisessä näköalabaarissa levitettiin mahdollisesti hengen­vaarallista ainetta

Poliisi on tutkinut paikan, muttei osaa vielä sanoa, mitä ainetta nainen levitti. Teosta epäiltyä naista ei ole tavoitettu.

Hotelli Tornin Ateljee bar -ravintola huhtikuussa 2022.

11.7. 12:49 | Päivitetty 11.7. 16:52

Nainen levitti perjantai-iltana hotelli Tornin Ateljee bar -ravintolassa tuntematonta ainetta, josta kolme ravintolan työntekijää sai oireita, Helsingin poliisi epäilee. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan maanantaina.

Poliisi määräsi ravintolan suljettavaksi, ja ravintola eristettiin ja tutkittiin lauantaina.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja vahingon­tekona.

Toistaiseksi poliisi ei pysty tarkemmin avaamaan tapahtumien kulkua, sillä teosta epäiltyä naista ei ole vielä tavoitettu, kertoo tutkinnan­johtaja, rikoskomisario Crista Granroth.

Tapahtumahetkellä ravintolassa oli yhteensä noin 20 ihmistä, Granroth kertoo HS:lle.

Hän ei pysty avaamaan henkilökunnan saamia oireita tarkemmin mutta kertoo, että näiden on täytynyt oireiden johdosta mennä terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle.

”Yksi rikosnimikkeistä on törkeä pahoinpitely, joka tarkoittaa, että uhrille tulee jonkinlainen hengenvaarallinen tila. Katson, että on syytä epäillä sellaista tässä vaiheessa esitutkintaa”, Granroth kertoo.

Poliisilla ei vielä ole varmaa tietoa siitä, mitä naisen levittämä aine oli. Aineesta on kuitenkin saatu Granrothin mukaan otettua näytteitä, joita tutkitaan parhaillaan.

”Epäiltyä naista ei ole tavoitettu, eikä pelkkien oireiden perusteella pysty päättelemään, mitä aine oli”, hän sanoo.

Granrothin mukaan tapaus on hyvin erikoinen ja poikkeuksellinen, eikä hänen mieleensä tule aiempia vastaavia tapauksia.

Hän kiittelee ravintolan henkilökuntaa, jotka alkoivat ohjata asiakkaita ulos ravintolasta heti tilanteen jälkeen.

”Onneksi Suomessa ihmiset voivat kyllä yleisesti ottaen istua ravintoloissa ja yleisissä tiloissa ihan rauhassa ilman, että tulee tällaisia tilanteita eteen. Tämä on hyvin poikkeuksellista”, Granroth sanoo.

Hotelli Torni ja sen ravintolat ovat osa Sokos Hotels -ketjua.

Aluejohtaja Satu Näsärön mukaan tilanne on tapahtunut ravintolassa yllättäen.

”Olemme tapahtuneesta yhtä ymmällämme kuin muutkin. Onneksi viranomaiset selvittävät tapahtunutta”, hän kommentoi HS:lle sähköpostitse.

Näsärön mukaan siinä tilassa, jossa välikohtaus tapahtui, oli tapahtumahetkellä noin 10 ihmistä. Vaikka ravintola suljettiin hetkellisesti, on Ateljee bar hänen mukaansa taas auki normaalisti.

Näsärö ei kerro tarkemmin tapauksen yksityiskohdista, sillä siitä tiedottaminen on hänen mukaansa poliisin vastuulla. Hänen mukaansa on kuitenkin tärkeää, että ”erikoinen välikohtaus” selvitetään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat